Vinnere Femsjøcupen 2022.

Postet av Tistedalens TIF den 29. Aug 2022

Kvik Halden G 14 2 vant finalen mot sine venner på Kvik Halden G 14 1. 

Trosvik G 16 vant finalen 1-0 mot hjemmelaget TTIF. 


Askim G 16 vant B-finalen 3-1 mot Trosvik 1. 

Berg G 14 vant finalen i B-sluttspillet mot Berg G 13. 

TTIF vant straffesparkkonkurransen mot Kvik Halden i semifinalen i G 16. Odd Grønberg har gått bort

Postet av Tistedalens TIF den 11. Mai 2022

Den triste meldingen om at Odd Grønberg (1944–2022) er død, har nådd oss. Han var selve motoren i TTIFs ungdomsavdeling i flere tiår. I en årrekke la han ned et fullt dagsverk for foreningen hver eneste dag hele året, og han gjorde det med en sjelden glød og entusiasme. Han ble utnevnt til æresmedlem i 1996.

Odd hadde ikke spilt aktiv fotball selv, men ble alt i gutteårene en ivrig TTIF-supporter. I 1959 skjedde det noe som kom til å forandre retningen på livet hans: Han påtok seg vervet som forretningsfører for medlemsavisa «Tistedals-Sport». Det ble starten på en arbeidsøkt som har vart fram til nå. I mange sammenhenger har han framstått som «erketistedølen», og han satte selv ord på det: «Tis’dærn er best i hele verden!»

Grossist i verv og treneroppgaver

I 1964 ble han valgt til juniorformann, og den gangen var TTIFs ungdomsavdeling en nokså oversiktlig virksomhet med junior-, gutte- og småguttelag. Tilgangen på rekrutter økte i årene som fulgte, og snart ble det stilt med to og tre lag i hver aldersklasse. Så kom lilleputter, miniputter og «mikromygg» med i foreningen, og antallet rekrutter vokste ytterligere. TTIF ble i løpet av få år Østfolds største idrettsforening og nådde et aktivitetsnivå ingen andre kunne måle seg med. Den store virksomheten er holdt oppe i over 50 år.

I alle år siden har Odd hatt verv i TTIF, på det meste et tyvetall samtidig. I tillegg til administrativt arbeid var han trener for flere av foreningens ungdomslag. Hans innsats på det økonomiske området må heller ikke glemmes. Han har hanket inn mange millioner til klubben gjennom annonsetegning og innhenting av sponsorbidrag. Driften av kiosken på Kruseter og Tistedal stadion har vært en god inntektskilde med Odd som primus motor.

Fotball juniors flotte årbok

Odd arbeidet som boktrykker i hele sitt yrkesliv. Han startet hos Baardsen og var senere ansatt hos NORSIK og E. Sem AS. Dette ga ham kunnskap om og muligheter til å lage trykksaker for sin egen forening. I 1970 begynte han å gi ut en flott årbok for Fotball junior. Det har han fortsatt med, og disse bøkene utgjør en verdifull dokumentasjon av ungdomsarbeidet i foreningen. Her finnes det statistikk over kamper og målscorere, og årbøkene er rikt illustrert med bilder.

En mann med humoristisk sans

Odd hadde en utpreget humoristisk sans, og han lo ofte. Ansiktet var fullt av smilerynker, og han fant mye å glede seg over. Han moret seg godt over de mange historiene som florerte om ham og hans forhold til naboklubben Kvik Halden FK. Det er ikke sant at han ikke spiste Kvikk-Lunsj og at den populære sjokoladen var svartelistet i TTIFs kioskutsalg. Tvert imot var Odd begeistret for Kvikk-Lunsj.

Men han synes det var bra med en porsjon rivalisering mellom Kvik og moderklubben TTIF. Ingenting er så morsomt som å slå naboen. Derfor savnet han den sterke patriotismen fra gamle dager. Da gikk det nærmest på livet løs når «tes’dælingær» og «kvikkrær» møttes til kamp om seriepoeng.

Mottok en rekke utmerkelser

For sitt mangeårige arbeid for ungdomsfotballen i TTIF mottok Odd en rekke utmerkelser – fra Norges Fotballforbund, Norges Idrettsforbund, Østfold Idrettskrets, Halden Arbeiderblad og flere andre. Han ble gullmerkemann i TTIF i 1980 og æresmedlem i 1996. 25. januar i 2014 opplevde han å bli kåret til «Årets ildsjel i Halden», og fire måneder senere ble han hedret som «Årets ildsjel i Østfold». 

Han satte pris på å bli verdsatt, men for Odd har den største belønningen vært å se hundrevis av jenter og gutter i aktivitet på TTIFs fotballanlegg ved Femsjøen og på parketten i Tistedalshallen. Han kjente hver eneste en av dem ved fornavn og hadde alltid et ord til ungdommene han møtte. Han koste seg i lag med folk, unge og gamle, enten han var i virksomhet på Tistedal stadion, Ormtjernhytta eller andre arenaer.

Odd bidro til å knytte sterke bånd mellom forening, medlemmer og foreldre. Mange foreldre tar et tak i TTIF, og det har de bestandig gjort. Uten foreldre stopper Idretts-Norge!

TTIF sender i takknemlighet sine tanker til Jorunn, Silje Marie og den øvrige familie. Vi og lyser fred over Odd Grønbergs minne.

For styret i TTIF

Jens Ludvig Larssen
Egil Hult

Velkommen til Jentenes Fotballfredag

Postet av Tistedalens TIF den 10. Apr 2022

TTIF er glade for å invitere til Jentenes Fotballfredag på kunstgresset i Dærn fredag 29. april 18.00 - 20.00. Det er oppmøte 30 minutter før. Vi inviterer jenter fra hele Halden til en økt som vi håper er tilpasset de ulike aldrene godt. Ved spørsmål send mail til fotball@ttif.no og for påmelding følg denne linken.