Før kampen: TTIF - Kvik Halden 2

Postet av Senior Menn den 20. Okt 2016

På fredag kl. 18:00 spiller vi sesongens siste kamp. Kampen går på kunstgress og seier betyr at vi holder oss i divisjonen, mens med uavgjort eller tap er vi avhengige av hjemmeseier i Borgen - Mysen for å overleve.


Før kampen ligger vi på 9.plass på tabellen, 1 poeng bak Kvik Halden2 på 8. plass. På 10. plass ligger Mysen med like mange poeng som oss, men med dårligere målforskjell. En uhyre spennende avslutning på sesongen. At motstanderen er Kvik Halden 2 gjør kampen enda mer prestisjefylt. Siden Kvik2 også er avhengige av seier for å være garantert spill i neste års 4. divisjon, forventer vi å møte et tilnærmet A-lag. Vi stiller en slagkraftig og skjerpet gjeng som skal gjøre alt for at poengene blir igjen i Dærn. Singe-linge!To tap og en storseier for seniorlagene

Postet av Senior Menn den 18. Sep 2016

Råde - TTIF: 4-1 (3-1)

1-0, Råde
2-0, Råde
3-0, Råde
3-1, Anders Wik
4-1, Råde


Vi stod ovenfor en tøff oppgave i bortekampen mot serieleder Råde. Vi kom greit i gang spillemessig og skapte noen halvsjanser i starten, men ble brutalt straffet av hjemmelaget. På de to første sjansene gjorde de både 1-0 og 2-0. Et skudd fra spissen av 16-meteren snek seg under Joachim, som gav Råde ledelsen. 2-0 kom etter at de hadde headet et innlegg på bakerste inn igjen i feltet. Vi heva oss litt utover i omgangen, men måtte se 3-0 bak oss etter ca 30 minutter. Ved begge anledningene var vi for lette i duellene, pluss at vi ikke var flinke nok til å markere foran målet. Like før pause reduserte vi til 3-1 ved Anders Wik, der Wik selv snappet en ball i midten, satt fart og sendte Faraasen Olsen gjennom. Skuddet ble reddet, men Wik fulgte opp returen og plasserte den sikkert inn.

Vi gjorde et ærlig forsøk på å snu kampen etter pause, men maktet aldri å sette Råde under særlig press. Vi hadde noen skuddforsøk og innlegg etter å ha kommet rundt på kant, men skapte ikke gode nok muligheter. Mot slutten sendte vi opp flere mann i et siste forsøk på å snu kampen, men da kontret Råde inn 4-1. Kort oppsummert en middels prestasjon etter en fryktelig start på kampen.

Greåker - TTIF2: 6-0 (3-0)


Denne går fort i glemmeboka. Vi startet med 17 mann på blokka til kampen, men endte på 11 ved kampstart. Hjemmelaget var klart best gjennom hele kampen og hadde avgjort allerede etter 25 minutter på 3-0. HP Kirkerød fikk seg en skikkelig trøkk i hodet i løpet av kampen, men heldigvis gikk det bra med både HP og resten av laget sånn at vi unngikk skader. Nå er det viktig at vi i seniorgruppa prioriterer B-laget fremover, sånn at vi kan avslutte med stil. Guttespiller og keeper Martin Karlsen var vår beste spiller i kampen mot Greåker.


Tronvik - TTIF: 0-9 (0-5)

0-1, Anders Wik
0-2, Jonas Faraasen Olsen
0-3, Simen Moberg
0-4, Jonas Faraasen Olsen
0-5, Stein Martin Hansesætre
0-6, Anders Wik
0-7, Jonas Faraasen Olsen
0-8, Inge Hansesætre
0-9, Marcus Forsstrøm


Tronvik på bortebane har før om åra vært en hard nøtt. Rutinerte spillere som har erfaring fra spill i høyere divisjoner. Fysisk sterke spillere som passer på at tempoet ikke blir for høyt i kampen. Kamppraten fra Christer satt som ei kule, for her var det overkjøring fra start til slutt.

Vi var aggressive i presset og brøyt Tronvik gang på gang i gode posisjoner. Vi var også gode med ball i eget forsvar og var flinke til å finne mellomrommet. Håkon Bukholm kom ikke på scoringslisten, men var knallgod og vår beste spiller. Det ble farlig hver gang Håkon hadde ballen ute til venstre og han endte på 4 målgivende pasninger. Tronvik prøvde å bytte back i pausen, uten at det hjalp særlig. Hele 6 forskjellige målscorere er også svært gledelig. Både Simen Moberg og SM Hansesætre scorer fra sine backposisjoner. En meget solid lagprestasjon!

Nå er utfordringer å nullstille til neste kamp, der vi skal til Selbak for å måle krefter mot et av divisjonens beste høstlag. Selbak slo forøvrig Råde 1-0 i helga og ligger dermed på 2.plass på tabellen.Kraftig ned på jorda etter fortjent tap mot Kambo

Postet av Senior Menn den 7. Sep 2016

TTIF - Kambo: 2-3 ( 0-2 )

0-1, Kambo
0-2, Kambo
0-3, Kambo
1-3, Anders Wik
2-3, Peder Nomell

Rødt kort: Marcus Forsstrøm


Vi skulle forlenge seiersrekken til 4 på rad. Fortsette på alt det gode fra den knalltøffe uka med 3 kamper på 5 dager. Planen var klar. Prestasjonen ble pinlig svak.


Vi har vært gode i lavt press i det siste. Jobbet som et lag, sprunget og duellert for hverandre. Enkel og god taktikk, som skal være lett å gjennomføre. Det var det så absolutt ikke mot Kambo. Bortelaget fikk fritt spillerom. Vi var helt fraværende i press og duellspill. 0-1 kom etter at bortelaget fikk all verdens tid til å tre seg opp i mellomrommet, der den ene spissen vendte opp og slo gjennom til den andre. Skuddet var ikke mulig å ta for Joachim. 0-2 kom etter dødball, der vi var minst 4 spillere rundt deres ene - som kjempet til seg ballen og klinket den inn.

Pausen ble brukt som vekker. En mulighet til å rette opp inntrykket fra første omgang.

Vi så ut som et helt annet lag etter pause. Vi fikk flere god muligheter med en gang, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Vi hadde trua på å snu kampen, men mista det brått når Marcus valgte å takle på en av bortelagets overganger. Med gult kort fra første omgang, hadde ikke dommeren annet valg enn å vise ut Marcus. Oppgaven gikk fra overkommelig til ekstremt vanskelig. Bortelaget økte til 0-3 og da gikk lufta fullstendig ut av oss. Anders Wik reduserte til 1-3 og selv om Peder Nomell knuste keeperen i hodeduell som førte til 2-3, var vi aldri i nærheten av å få med oss noe som helst. Skuffende og svakt, mot en motstander vi bør slå - i det minste hjemme på stadion.

Neste kamp for A-laget er borte mot serieleder Råde. Da skal vi vise oss fra en mye bedre sideFull poengfangst etter knallhard uke

Postet av Senior Menn den 28. Aug 2016

A-laget stod ovenfor en meget hektisk uke, med kamp mandag, onsdag og fredag. De fleste andre lagene i avdelingen spilte onsdag - fredag, men vi møtte Moss2 først, noe som gjorde at vi fikk en ekstra kamp denne uka.


Moss2 - TTIF: 0-2 ( 0-0 )

0-1, Jonas Faraasen Olsen
0-2, Jonas Faraasen Olsen


Vi spilte en svært solid førsteomgang, der vi lå kompakt med laget på egen halvdel. Vi tok kontringene med full styrke og burde ha ledet til pause, etter heading i stanga og andre gode muligheter.

Andre omgang var ikke gammel når Jonas fikk ballen bak midtstreken etter en feilpasning fra Moss2. Han tittet opp, så at keeper stod langt ute og la et perfekt skudd over keeper, 0-1! Vi fortsatte med å ligge lavt å nekte Moss2 rom, men slet med holde på ballen i like stor grad. Da var det greit at Jonas kopierte scoringen sin. For andre gang i kampen feiet han inn et skudd fra bak midtbanen! To fantastiske prestasjoner. Moss2 begynte å lempe høye baller inn bak forsvaret vårt etter dette, men oppofrende forsvarsspill og en god Joackim Langvik holdt nullen. Fasiten ble 0-2, med scoringer fra over 100 meter til sammen!


TTIF - Borgar: 3-0 ( 1-0 )

1-0, Anders Wik
2-0, Carl Erik Skagen (Simen Moberg)
3-0, Marcus Forsstrøm (Peder Nomell)

Tro mot det som fungerte mot Moss 2, la Christer og Atle opp samme kampplan mot Borgar. Fokus på å ligge samlet med laget defensivt og å ta kontringsmuligheter om sjansen bydde seg. Viss ikke, holde ballen i laget. Vi startet godt, med flere gode angrep etter fint spill. Vi burde nok ha scoret på noen av mulighetene i starten, men var ikke nøyaktige nok. Anders var den som fikk det viktige førstemålet for oss, med et skudd som i følge han selv flakket veldig. Keeper burde ha reddet, men heldigvis for oss snek den seg over streken. 1-0 til pause, fortjent.


Vi fortsatte i samme spor i andre omgang og visste at Borgar kom til å måtte ta større sjanser for å jage mål. Da var det helt perfekt at vi doblet ledelsen rett etter pause. Et meget godt angrep på venstre, og med en enda bedre serv fra Simen, ble avsluttet av et kontant hodestøt fra Carl Erik. Borgar prøvde alt de kunne for å få en redusering, men klarte det aldri. På slutten kontret vi inn 3-0, der Peder la en perfekt ball til Marcus som løp ballen inn.


Lisleby - TTIF: 2-4 ( 1-2 )

1-0, Lisleby
1-1, Simen Moberg
1-2, Marcus Forsstrøm (Håkon Bukholm)
1-3, Marcus Forsstrøm (Håkon Bukholm)
2-3, Lisleby
2-4, Marcus Forsstrøm (Jonas Faraasen Olsen)


Tredje kamp på 5 dager. Slitne kropper og slitne hoder. Samme kampplan.
Som i de andre kampene denne uka, startet vi med å produsere gode målsjanser. Jonas Faraasen Olsen fikk 2 store sjanser i starten som han vanligvis ekspederer trygt i nettmaskene, men mot Lisleby satt ikke presisjonen som den pleier. Vi slapp inn vårt første baklengsmål for uka, etter at Lisleby spilte seg gjennom både midtbane- og forsvarssleddet vårt, toppet med en utagbar avslutning for Joachim. Vi jobbet på og fikk belønning midtveis i omgangen. Simen slo en lav corner mot første stolpe, som stusset i keeper og inn. Ikke lenge etter gikk vi opp i ledelsen, etter tre gode prestasjoner på rad. Jonas tok et raskt frispark ved å slå gjennom Håkon, som tok med seg ballen til linja. Der la han igjen til Marcus som hamret inn ballen i lengste hjørnet. Kampen var dermed snudd til pause.


Rett etter pause økte vi til 1-3. Håkon ble igjen spilt gjennom forsvaret til hjemmelaget og spilte ballen på tvers av feltet der Marcus kom på et godt løp og sikkert satte ballen i mål. Det skulle dessverre bli litt mer spenning i kampen, etter at hjemmelaget fikk straffe når Anders var uheldig å få ballen i armen etter å ofret alt for å blokkere et skudd. Straffen var utagbar for Joachim. Hjemmelaget sendte flere mann fremover for å få utligning og det straffet vi. Jonas ble spilt opp i midten, vendte opp og slo Marcus alene gjennom. Keeper kom rusende ut for å gjøre målet mindre, men da løftet Marcus ballen vakkert over keeper og inn i mål. Ingen flere mål etter det gjorde at sluttresultatet ble 2-4 og en perfekt uke for oss.


Etter fadesen og stortapet hjemme mot Mysen, har det vært en ærgjerrig og revansjelysten gjeng. Samtlige som har vært involvert har lagt alt i potten denne uka. Det har gitt oss et kraftig byks oppover på tabellen. I skrivende stund er vi på 3.plass. Når vi følger kampplanen og jobber for hverandre som vi har gjort, er vi ekstremt vanskelige å slå. Nå er det ikke kamp før på fredag, hjemme mot Kambo. Da skal vi fortsette i samme spor.Hjemmetap mot Mysen

Postet av Senior Menn den 15. Aug 2016

TTIF - Mysen: 2-5 (0-5)

0-1, Mysen
0-2, Mysen
0-3, Mysen
0-4, Mysen
0-5, Mysen
1-5, Marcus Forsstrøm (Håkon Bukholm)
2-5, Carl Erik Skagen (Marcus Forsstrøm)

Troppen:
Bytter:

Christiansen for Larsen

Skagen for Hansesætre

Forsstrøm for Faraasen Olsen

Nomell for Kjos
Vi måtte gjøre et par endringer i lagoppstillingen like før kampstart, men bortsett fra det lå alt til rette for å gjøre en god prestasjon i hjemmekampen mot Mysen. Det kan vi trygt si at ikke skjedde. Vi ble fullstendig tatt på senga og overkjørt av et entusiastisk og klokt bortelag. Allerede etter 4 minutter gikk bortelaget opp i ledelsen og da hadde dem også fått et mål underkjent for offside like før. Vi ble brutalt straffet for personlige feil og løpt i senk. Hele 5 baller måtte Bjørn Øyvind plukke ut av nettet, og det før kampuret viste 30 minutter. Vi skapte noen store målsjanser vi også, men maktet ikke å score før pause.

Pausen ble brukt til å jekke opp hodet og frem med brystkassa. Vi skulle rette opp i en prestasjon og et inntrykk som var pinlig, ikke minst på hjemmebane.

Det var heldigvis et annet TTIF etter pause og vi fikk tidlig både 1-5 og 2-5, noe som gav oss et ørlite håp om et mirakel ved Femsjøen. Vi laget trøbbel for Mysen og skapte flere gode sjanser som vi kunne ha scoret på, men maktet aldri å score flere mål. Vi ødelegger veldig for oss selv ved å spille en så dårlig førsteomgang og da blir oppgaven tilnærmet umulig etter pause. Dette var en pekepinn på hvor stor forskjellen kan være om en slipper seg litt ned. I en avdeling der alle slår alle, må vi løpe, duellere og ofre mye mer for å ende i toppsjiktet av tabellen.Sterk borteseier mot Kråkerøy 2

Postet av Senior Menn den 9. Aug 2016

Kråkerøy 2 - TTIF: 0-1 (0-1)

0-1, Håkon Bukholm (Anders Wik)

Troppen:


Bytter:


Skagen for Faraasen Olsen

Sand Aas for Wik

Samuelsen for HansesætreDet var en tent og spillesugen gjeng som tok turen til Kråkerøy for å raske med seg 3 poeng hjem til Dærn. Kraftig vind gjorde at kampen ble en litt annen enn hva vi er vandt med. Kaptein Heli Hansen valgte å ha medvind i første omgang, noe som gjorde at vi kunne stå høyt å vinne igjen ballen ofte. Vi var gode på dette i starten, men klarte ikke å skape noen sjanser som satte hjemmelagets keeper på prøve. Hjemmelaget var veldig spillende og dyktige med ballen i beina, noe som gjorde at vi ikke orket å stå høyt så lenge som vi ønsket. Vi slapp oss lavere i banen og ventet på kontringer, noe som viste seg å være lurt. Espen startet et angrep ved å bryte et oppspill på vår halvdel, der motstanderen svarer med å rive Espen i bakken for å stoppe kontringen. Dommeren viser fordel og da er Anders god når han trer gjennom Håkon alene med keeper. Håkon var sikker på labben og kronet flere gode prestasjoner på rad. Dommeren må også få skryt her, med en glimrende vurdering av fordelsparagrafen. Hjemmelaget tok over etter dette og hadde en stor mulighet før pause, men Joachim var svært dyktig når han reddet et skudd fra 5 meter.

Vi var klar over at det kom til å bli spill mot et mål etter pause, med vinden som en stor medvirkende faktor. Vi lå kompakt i 4-5-1 og jobbet godt som lag. Vi var også flinke til å holde på ballen når vi hadde muligheten, noe som gjorde at vi fikk noen gode kontringsmuligheter. Hjemmelaget skapte to store sjanser i omgangen, med avslutning i fra kort hold, men Joachim dro frem et par redninger fra øverste hylle. Mot slutten hadde Håkon en enorm mulighet til å øke ledelsen etter å ha rundet keeper, men en forsvarer klarte akkurat å komme seg på riktig side.

En ekstremt deilig seier til oss, der vi beviser at vi kan spille vel så godt på bortebane som på hjemmebane. Det var en skikkelig lagseier, der samtlige legger alt i potten for å vinne. Håkon viser at han kan bli farlig i høst, men må nok dele matchvinner-tittelen med Joachim som har et par ekstremt gode redninger.

Lars Erik Samuelsen må ha hatt en av TTIF-historiens korteste innhopp, når han var uheldig å skade seg 30 sekunder etter å ha entret banen. Vi håper Lars Erik blir fort frisk, sånn at han kan være med å bidra til flere TTIF-poeng utover høsten!TTIF - Rakkestad: 0-0

Postet av Senior Menn den 20. Jun 2016

TTIF - Rakkestad: 0-0

Troppen:
Bytter:


Ekeli for SM Hansesætre


Skagen for I Hansesætre


Faraasen Olsen for Knoph


Som så mange kamper før i år, var den en tett og jevn kamp på stadion. Det varierte hvilket av laga som hadde "taket" på kampen og begge lagene produsert sjanser til å avgjøre. Det var vi som kom best i gang og hadde noen gode scoringsmuligheter, men avslutningene traff ikke innenfor stengene. Rakkestad kjempet godt og la press på oss til tider, spesielt i en periode inn mot pause. De kom rundt på kant noen ganger, men heldigvis for oss var innlegga for dårlige til at de ble store sjanser.

Vi fortsatte i samme sporet etter pause, med harde dueller, mye løping og lite mål. Peder Nomell hadde to store muligheter til å score like etter pause, men det ville seg ikke. Det første skuddet ble reddet av keeper og det andre ble klarert på streken. Rakkestad hadde også sine sjanser, spesielt på deres venstre side, men Joachim var meget godt med og reddet oss ved flere anledninger. Marcus Forsstrøm hadde også en stor mulighet alene med keeper, men gikk for kraft i stedet for presisjon, noe som gjorde at skuddet gikk rett på bortelaget sin sisteskanse. Bortelaget tok over og førte kampen mot slutten, men uten at det ga de noen sjanser verdt å nevne.

Dette var vår fjerde uavgjort på rad. Vi er vanskelige å score på og å slå, men samtidig sliter vi med å score. Nå har vi en kamp igjen av vårsesongen, Kvik Halden 2 på Halden Stadion. Der er det ekstra deilig å score!TTIF - Borgen: 1-1

Postet av Senior Menn den 14. Jun 2016

TTIF - Borgen: 1-1 (0-0)

0-1, Borgen
1-1, Jonas Faraasen Olsen

Troppen:

Bytter:

Jonas Faraasen Olsen for Alexander Thon


Borgen er kjent som et lag med stor innsats og bra tempo. Vi var veldig klare til kampen og fikk en god start. Flere ganger klarte vi å vinne ballen nære målet til Borgen og komme til avslutning, men skudda hadde for dårlig retning. Etter vår god start, kom Borgen mer med i kampen i løpet av omgangen. Det var forholdsvis høyt tempo, tøffe dueller og mye løping, uten at det ble skapt noen store sjanser. Det skal godt forsvarsspill av begge lag ha æren for.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første, med bra tempo og tøffe dueller. Vi var utrolig nære i ta ledelsen tidlig i omgangen, etter at en innsvinger fra Anders Wik smeller i tverrliggeren. Borgen-keeper og Haldenser, Markus Havnes Løken, fikk såvidt fingertuppene på ballen der. Ikke lenge etter har vi enda ei kule i metallet. Et godt slått frispark treffer Jonas Heli Hansen som har løpt seg fri. Heli Hansen legger ballen på tvers av feltet, der Alexander Thon hopper og header ballen klokkerent i det liggende metallet. Vi hadde overtaket på Borgen i denne perioden og fikk oss en solid nedtur når bortelaget scoret først. En misforståelse mellom Kjos og Bukholm gjorde at Borgen fikk avansere gjennom midtbanen og fant spissen inn feltet. Forsvaret var der for å hindre scoring, men tilfeldighetene ville det slik at ballen skulle komme frem til bortelagets spiss. Han lot seg ikke be to ganger og var iskald alene med Joachim. Vi løftet presset for å jage scoring og presset Borgen etter dette. Bortelaget kom stadig mer på etterskudd og laget mange frispark. Espen Christiansen ble felt på 25 meter etter et av sine mange raid i kampen og Jonas Faraasen Olsen hadde akkurat kommet inn på banen. Jonas tok godt fart og regelrett knuste kula borte i lengste hjørne, keeper var ikke i nærheten av å redde. Vi prøvde å gå for vinnermålet etter dette, men skapte ikke sjanser til å avgjøre. Dermed ble det 1-1 og vi spilte vår tredje uavgjort på rad.

På fredag kommer Rakkestad på besøk, da skal vi gjøre alt for å sitte igjen med 3 poeng!Seier, uavgjort og tap for våre seniorlag den siste tiden.

Postet av Senior Menn den 8. Jun 2016

Både A-laget, B-laget og C-laget har hatt flere kamper den siste tiden. Vi går nå inn i en hektisk juni, med mange kamper for alle nevnte lag, før det er fotballferie og kampfri for lagene i juli.

A-laget spilte mandag borte mot Sprint/Jeløy 2. Det var en velspilt kamp, der begge lagene hadde hver sin omgang med mye ballbesittelse. Vi skapte flest sjanser og den største sjansen før pause, men Anders Wik la litt for mye kraft i en lobb alene med keeper. Hjemmelaget hadde to store sjanser og burde scoret på åpent mål midtveis i 2. omgang. Oppsummert var uavgjort et greit resultat og vi er fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen.

B-laget spilte en svært god kamp hjemme mot Greåker forrige mandag. Vi vant hele 5-0 og var nærmere 6 og 7 mål enn de var å redusere. Det var mange som spilte en god kamp og best av alle var guttespiller Jardar Mergaard i sin indreløperrolle.

B-laget spilte også kamp i går (tirsdag), hjemme mot Spydeberg. Vi stilte et godt lag, men leverte en forferdelig forestilling. Alt som vi var gode på mot Greåker, var glemt og borte. Vi tapte fortjent 2-3 og måtte bite i oss å blitt slått av et lag som var mye mer motivert, engasjert og tilstede. Her er det bare å brette opp ermene for å revansjere seg til neste kamp!

C-laget spilte også en svært god kamp i forrige uke. De møtte Borgen2 og vant 5-3 hjemme i Dærn etter god laginnsats. C-laget har ny kamp i dag, hjemme mot Berg2. Kampen går på gressbanen og kampstart er 20:00.TTIF - Selbak: 1-1

Postet av Senior Menn den 29. Mai 2016

TTIF - Selbak: 1-1 (1-1)

0-1, Selbak
1-1, Anders Wik (Sindre Kjos-Wenjum)

Troppen:

Bytter:


Knoph for Wik

Luabeya for Moberg

Nomell for Bukholm


Første omgang var en jevn seanse mellom to godt organiserte lag. Bortelaget førte kampen i starten, mens vi tok over utover i omgangen. Vi skulle hatt straffe tidlig i kampen, da Håkon Bukholm var først på ballen og ble tatt av forsvareren etterpå. Dommeren var av en annen oppfatning og ga Bukholm gult kort for filming. Det var kanskje den eneste feilen en ellers svært god dommer gjorde i løpet av kampen. Bukholm dro seg fri i angrepet etterpå og serverte Marcus Forsstrøm 45grader ut i feltet. Skuddet til Forsstrøm ble blokkert og returen fikk vi ikke utnyttet oss av. Selbak tok ledelsen på et skudd etter en corner, en ball som Joachim Langvik vanligvis tar seg greit av. Etter at vi kom under klarte vi å heve oss noen hakk og produserte noen gode muligheter. Simen Moberg fikk en stor mulighet på bakerste stolpe på en corner, men avslutningen gikk over. Vi utlignet til 1-1 før pause etter et vakkert angrep. Vi var gode i gjenvinningen og vant ballen i gunstig posisjon på midten. Nikolai Larsen fant Sindre Kjos-Wenjum på kant, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og slo på tvers til Anders Wik som kontrollert satte inn utligninga med venstrefoten fra ca 10 meter.

Andre omgang ble omvendt av første med tanke på hvem som førte kampen. Vi var det førende laget i starten av andre omgang og hadde flere muligheter som burde vært omsatt til mål. Alexander Thon rundet keeper etter å ha kriget til seg ballen i høyt press, men skuddet smalt i stanga. Kjos-Wenjum dro seg fri i feltet til bortelaget og sendte ballen på tvers inne i 5-meteren, men Thon var en hundredel for sent ute til å skli ballen inn på åpent mål. Bortelaget fikk noen gode muligheter på kontring, men vi forsvarte oss godt og nektet de å komme til store sjanser. Mot slutten tok bortelaget over banespillet og hadde tydelig mer krefter enn oss. Vi la oss lavt i banen og fokuserte på å holde de borte fra vårt mål. Det klarte vi uten at de kom til noen flere sjanser så da ble sluttresultatet 1-1. Et litt skuffende resultat for vår del ut i fra antall sjanser, men er greit resultat ut i fra banespill. Selbak var godt organisert og hadde mer krefter enn oss inn mot slutten av kampen. Espen Christiansen ble kåret til banens beste etter svært stødig forsvarsspill.

Det var en 4.divisjonskamp med høyt nivå og med en dommer som var myndig og hadde full kontroll på oppgjøret.TTIF - Tronvik 3-1

Postet av Senior Menn den 23. Mai 2016

TTIF - Tronvik: 3-1 (2-0)

7' 1-0, Alexander Thon (Emil Sødergran)
40' 2-0, Sindre Kjos-Wenjum (Erik Johansen)
67' 2-1, Tronvik
90' 3-1, Christer Arnesen (Alexander Thon)

Troppen:Bytter:

Knoph for Wik

Bukholm for Johansen

Nomell for Heli Hansen

Arnesen for Larsen


Et ekstra tent TTIF-mannskap tok fullstendig kommandoen i hjemmemøtet mot Tronvik. Vi førte kampen fra første spark og måtte prøve å brodere oss gjennom et bortelag som lå lavt og kompakt. Vår første scoring kom etter 7.min, etter at Sødergran flikket ballen gjennom til Alexander Thon som rundet keeper og scoret sikkert. Vi fortsatte å skape flere gode muligheter, men litt høye skuldre gjorde at avslutningene stort sett endte på utsida av stengene. Når det var spilt 40.min doblet vi ledelsen. Et angrep tatt ut av læreboka, med frispilling bakfra og ut på kant, endte med at Erik Johansen slo et perfekt innlegg som Sindre Kjos-Wenjum kontant stanget i hjørnet. En god omgang, med en god ledelse og fin fotball.

Tronvik sto høyere på oss i andre omgang. De møtte oss helt opp ved vår egen 16-meter, noe som gjorde at de la igjen et enormt bakrom. Vi ble litt naive og ville spille oss ut fra eget forsvar, noe som gjorde at bortelaget kom litt mer med i kampen. Etter gode beskjeder fra sidelinjen, klarte vi å bli mer direkte i spillestilen. Vi slo lange baller i bakrom på en løpsvillig Emil Sødergran, noe som endte med flere enorme muligheter. Det var nesten utrolig at vi ikke ledet med minst 5 mål etter alle de scoringsmulighetene vi hadde, men noen dager sitter ikke avslutningene som de burde. Da er det typisk at det andre laget scorer og dette var intet unntak. En tabbe av Kjos-Wenjum som bakerste mann gjorde at bortelaget kom alene med Joachim, som ikke rakk bort på skuddet. Vi fortsatte å brenne sjanser etter dette og hadde satt oss selv i en svært unødvendig situasjon.

Bortelaget var skumle på dødballer og hadde noen angrep der vi såvidt fikk klarert i siste liten. En av klareringene endte i en kontring, der Alexander Thon plukket opp et svakt skuddforsøk av Peder Nomell. Ute i feltet ventet sjefen selv, Christer Arnesen, som hadde byttet inn seg selv pga skader. Christer fikk ballen, dro av en forsvarer og hamret kula opp i nærmeste kryss! Det var altså Christer sine første minutt på banen som seniorspiller i TTIF. På 100-årsdagen til TTIF! Et vakkert øyeblikk, som det er umulig å gjenskape. Det ble en perfekt avslutning på kampen og det var uten tvil svært fortjent at alle poengene ble igjen ved Femsjøens bredder.

Nå ser vi frem i mot neste kamp, som er på fredag hjemme mot Selbak. Vi skal bruke uka godt på å få Christer ned igjen på jorda og fokusert til å hanke inn flere friske poeng.40 meter fra Jakobsen

Postet av Senior Menn den 20. Mai 2016

40 METER FRA JAKOBSEN

Datoen er 10.10.2015 og klokken har passert 15:00 på uret på Tisdærn stadio.

Unge Jakobsen får ballen nede ved høyrebacken, forserer fremover i banen, forbi en spiller og klinker til fra 40 meter. Markus Havnes Løken i Borgen-målet forstår ikke helt hva som kommer. Det gjorde vel heller ikke undertegnede. Ballen går rett over keeperen og i målet. Mitt første mål på seniornivå for Tistedal fotball, og litt av et mål det faktisk ble.

Etter 20 år som aktiv fotballspiller har jeg vel ærlig talt aldri scoret et så heldig mål. Pent ble det uansett, og i det øyeblikket der var fotball alt! Fotball har også vært alt siden jeg var 7 år og startet å sparke ball nede på «parken» i Trondheims vakreste bydel Kolstad. Jeg har hørt opp igjennom årene mine etter bitre tap i sesong, eller diverse cuper de samme ordene. «Fotball er ikke alt gutter, det fins verre ting» Dette er ord som jeg aldri helt har forstått, men som jeg virkelig fikk erfare som en 26 år gammel gutt.

14 dager etter mitt først A-lagsmål for TTIF fotball får jeg en nedslående beskjed av min lege. «Roy Helge du har kreft, men heldigvis er det veldig gode prognoser». Jeg falt selvsagt ut etter ordet kreft. Noe så skummelt, hadde faktisk nå kommet til meg. Til gutten som aldri har røyket, snuset eller spist særlig usunt. En som har fulgt alle forhåndsregler. Men nå var den her, og jeg måtte fort finne ut hvordan jeg best skulle forholde meg til det som holdt på å angripe kroppen min. Min første tanke var at dette her ordner seg, det gjør det alltid. Bare at denne gangen så kunne det faktisk ikke ordne seg, selv om prognosene var gode. Jeg hadde tenkt å legge opp i en alder av 26 år, fordi jeg følte det tok for mye tid. Med engang jeg fikk diagnosen var den første tanken i hodet mitt: «Jeg skal score flere mål for og bidra for TTIF»

Tiden gikk, jeg ble operert og fikk beskjed om at jeg mest sannsynlig nå var frisk. Dette var jo en utrolig deilig beskjed å få, at jeg var så heldig. Et par kontroller senere får jeg beskjed om at jeg har en dårlig tilbakefallsprosent på 50%. Jeg kunne senke denne til 2% hvis jeg gikk med på en intensiv cellegiftkur over 14 dager. Gutten som nettopp hadde scoret fra 40 meter, jublet med guttene i garderoben, som jobbet 10timer hver dag skulle på cellegift? Hvordan var dette mulig?

Jeg har hørt mye om ordet cellegift oppgjennom min oppvekst. Naboer, venners foreldre og bekjente har vært igjennom dette. Egentlig vet man ikke hva den personen går igjennom, man bare tenker at det må være helt jævlig. Jeg skal være den første til å skrive under på at jævlig var det. Men tanken på at dette mest sannsynlig gjorde meg frisk, var motivasjon i seg selv.

En mandag i januar startet behandlingen. 6 timer skulle jeg sitte i den forbanna sykehusstolen. 6 timer hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag.

Hver morgen begynte på samme vis. En lang dusj, 10 piller som skulle hjelpe mot forskjellige bivirkninger, og Henning Kvitnes – "Gjør så godt du kan" på full guffe. Rutiner var viktige i denne perioden. Samme som rutiner før en fotballkamp. Spise godt, drikke mye vann og slappe av. Bare i en annen sammenheng. Dagene gikk, og man merket at giften som kom inn i kroppen tok sakte men sikkert grep i deg. Hvis noen trodde at 14-dager på Rhodos med hardfylla var ille, bør de tenke seg om igjen. Hver morgen spant gulvet, jeg var kvalm og så nesten ingenting.

Seks dager senere kunne jeg endelig dra hjem. At en trønder skulle kalle Halden sitt hjem er vel like utrolig som at jeg overlevde den cellegiften der.

I denne tiden så tenker man kanskje at fotball betyr ingenting så lenge man blir frisk. Men eneste jeg tenkte på hver eneste dag i stolen på sykehuset var at jeg har så lyst å spille fotball med gutta igjen. I alle disse dagene var fotball fortsatt alt i mitt hode. Selv om vi spiller på et breddenivå i 4.divisjon så var dette alt jeg tenkte på. At jeg igjen skulle score et latterlig mål fra 40 meter, eller ta tuneller på trening på Jonas Heli og guttene igjen.

Nå viser kalenderen 19. Mai. Da er det endelig grunn til å feire igjen. Både for meg som har blitt erklært frisk, og ikke minst for TTIF som feirer hele 100 år!

Jeg er snart klar for å ta på meg TTIF-trøyen igjen, klar for å bidra, klar for å irritere hver motstander som er så uheldig å spille på kanten min og ikke minst kanskje score et par mål.

Så rundt 7 måneder senere, uten hår og litt mindre mann enn før, er jeg klar for å løpe ut på verdens vakreste gressmatte i Dærn og sparke ball med guttene igjen.

For dere som sier at fotball ikke er alt, jeg er uenig.

Roy Helge JakobsenSurt tap mot Råde

Postet av Senior Menn den 18. Mai 2016

TTIF - Råde: 1-2 (0-2)

19' 0-1, Råde
27' 0-2, Råde
65' 1-2, Jonas Faraasen Olsen


Faraasen Olsen for Thon

Hansesætre for Amundsen


Vi gikk ut i høyt press for å prøve å få brudd på Råde høyt oppe i banen og nære deres mål. Det fungerte dårlig for vår del og vi ble løpende for mye en og en til at bortelaget ble stresset. De gangene vi vant ballen, var vi ofte lavt i banen og for lite tålmodige i valgene. Vi klarte ikke å skape noe, på samme tid som Råde vant tilbake ballen ganske hurtig. Bortelaget tok ledelsen etter 19 minutter, etter at vi hadde slått bort ballen uten press. Et nydelig skudd fra over 20 meter fant hjørnet bak Joachim. De økte ytterligere til 0-2 etter 27 minutter, da etter en heading på en innsvinger fra frispark. Vi senket presset betraktelig etter dette og holdt bortelaget unna sjanser resten av omgangen og var naturligvis veldig lite fornøyd med egne prestasjoner til pause.

Etter en god pauseprat og noen sårt tiltrengte minutter med pust i bakken, gikk vi ut igjen med en klar plan om å snu kampen. Vi lot Råde trille ball på egen halvdel og satt press når de nærmet seg midtbanen. De spilte stort sett baller opp mot en svært hodesterk spiss, eller en rask spiss som gikk i bakrom. Forsvaret vårt lærte fra første omgang og tok seg godt av dette etter pause. Når vi hadde ballen, tok vi oss bedre tid og gjorde fornuftige valg. Det gjorde at det ble vi som ble det ballførende laget og kunne styre kampen. Vi reduserte etter 67 minutter ved Jonas Faraasen Olsen på straffe, etter at Håkon Bukholm ble revet ned i feltet. Vi fortsatte å føre kampen og hadde flere gode angrep utover i omgangen, men fikk dessverre aldri de scoringene vi jobbet for. Vi hadde blant annet et skudd og en heading i tverrliggeren, samt noen andre muligheter som vi ikke klarte å utnytte.

Vi følte vi hadde fortjent minst 1 poeng i kampen, så det var en skuffet gjeng som tuslet i garderoben etter kampslutt. Den følelsen skal vi snu til helga, da kom Tronvik på besøk og vi skal klinke til for være med på å feira at klubben er 100 år i år! Sees på stadion på lørdag!TTIF2 med storseier over studentene fra Ås

Postet av Senior Menn den 14. Mai 2016

TTIF2 - NMBUI: 8-0 (3-0)

1-0, selvmål (Henriksen)
2-0, Nomell (Bukholm)
3-0, Sødergran (Nomell)
4-0, Sødergran (Bukholm)
5-0, Sødergran (Amundsen)
6-0, Sødergran (Bukholm)
7-0, Sødergran (Nomell)
8-0, Sødergran (Amundsen)

Troppen:

Bytter:

Ekeli for Henriksen
Mergaard for Nomell
Hansen for Kjos


Etter tap mot HSV og Trosvik2 sist, reiste vi virkelig kjerringa mot NMBUI. Hele 8 baller måtte keeperen til bortelaget plukke ut av nettet, 6 av de etter scoringer av Emil Sødergran.

Vi spilte klok og tålmodig fotball, med fokus på å spille oss fri fra egen forsvarsfirer. Vi hadde ballen stort sett hele tiden og fikk virkelig øvd på det å holde ballen i laget. Vi ledet 3-0 til pause og satte oss som mål om å holde nullen i kampen. Det klarte vi til gangs, da opptellingen etter kampen viste at bortelaget ikke hadde en eneste avslutning på mål. I en kamp der samtlige involverte gjorde en god kamp og unngikk å drible for mye, er det umulig å komme utenom Emil Sødergran som scoret hele 6 mål. Noen av de var etter godt forarbeid fra lagkamerater og noen var gode individuelle prestasjoner. Kristoffer Henriksen debuterte for TTIF og viste at han blir en fin tilvekst i klubben. Henrik Amundsen har levert stabilt godt i alle kampene våre hittil og kampen mot NMBUI var intet unntak.Trosvik2 - TTIF2

Postet av Senior Menn den 11. Mai 2016

Trosvik2 - TTIF2 : 3-2 (2-0)

1-0, Trosvik2
2-0, Trosvik2
2-1, Emil Sødergran (Henrik Amundsen)
2-2, Emil Sødergran (Inge Hansesætre)
3-2, Trosvik2

Troppen:
Bytter:

Knoph for Wik
Jerkrot for Johansen


Kampen mot Trosvik2 var en velspilt kamp med lite hodedueller og få frispark til noen av lagene. Vi fikk øvd mye på å spille oss ut fra eget forsvar og samtlige som spilte fikk en god del ballkontakt. Trosvik2 hadde noen kilo og noen centimeter ekstra enn oss og klarte å utnytte dette. Vi lå under 2-0 til pause, men kunne og burde ha scoret like mange som hjemmelaget. Vi hevet oss et lite hakk etter pause, spesielt med tanke på valg med ballen i beina. 2-1 kom etter at Amundsen spilte opp Sødergran feilvendt, som bråsnudde, stormet mot mål og hamret ballen i nærmeste hjørne. 2-2 kom etter at I.Hansesætre fikk ballen på høyre, dro av forsvareren sin, gikk til linja og serverte Sødergran på blank kasse. Etter dette vippet kampen med sjanser til begge lag, men det var hjemmelaget som avgjorde med et frispark i fra 20 meter med 8 minutter igjen å spille.


Neste kamp for rekruttlaget er førstkommende fredag, hjemme mot NMBUI. Kampstart 19:00.TTIF2 - HSV: 0-3

Postet av Senior Menn den 3. Mai 2016

TTIF2 - HSV : 0-3

15' 0-1, HSV
27' 0-2, HSV
64' 0-3, HSV

Troppen:Bytter:

Larsen for Johansen

Moberg for Mergaard

Hansen for Kirkerød


Til kampen mot HSV måtte vi rullere litt på laget og posisjonene, noe som er og blir naturlig på et rekruttlag. Noen spillere fikk prøve seg i nye og ukjente posisjoner.

Vi prøvde som vanlig å spille oss ut fra eget forsvar, men slet med å finne ut av et heltent og samkjørt bortelag. HSV sto høyt i banen og var flinke i både duellspillet og sideforflytningen. Vi skapte stort sett sjanser ved å slå lange baller og ble etterhvert nødt til å slå mye langt på grunn av brudd i mot i farlig område. Begge HSV sine scoringer før pause kom etter at vi mistet ballen på egen halvdel.

I pausen satt vi inn Larsen og Moberg på midten, noe som løftet duellstyrken og ballsikkerheten i laget. Kampen var jevnere enn før pause, men bortelaget var likevel farligere foran mål enn det vi var. De økte ledelsen midtveis i den andre omgangen, noe som på mange måter drepte det lille håpet vi hadde om å snu kampen. Vi hadde også våre sjanser, men det var ikke noen tvil om at seieren til HSV var fullt fortjent.

Neste uke er det to kamper for rekruttlaget, da skal vi vise oss fra en bedre side enn mot HSV.TTIF - Lisleby : 3-1

Postet av Senior Menn den 30. Apr 2016

TTIF - Lisleby: 3-1 (3-0)

1-0, Anders Wik
2-0, Marcus Forsstrøm
3-0, Anders Wik
3-1, Lisleby

Troppen:Bytter:

Hansesætre for Forsstrøm

Kristiansen for Kjos

Faraasen Olsen for Thon


Om kampen:

Vi hadde en svak start på kampen mot Lisleby, med dårlig presisjon i pasningene og for lite bevegelse rundt ballfører. Vi tapte mange dueller, men slapp likevel ikke bortelaget til noen store målsjanser. Når laget har en svak periode, er det viktig at noen tar ansvar for å heve nivået. I kampen mot Lisleby var det yngstemann på laget, Anders Wik, som tok det ansvaret. Med en voldsom vilje og duellstyrke fikk Wik kriget til seg ballen på midten og satte full fart mot målet til bortelaget. Med et par gode ballberøringer og et velplassert skudd med innsiden var ledelsen et faktum. Prestasjonene til Wik satte fyr i oss andre, noe som gjorde at vi gang på gang presset bortelaget til å gjøre feil på deres halvdel. Et godt press gjorde at Lisleby ga bort ballen til Forsstrøm ved egen 16-meteren. Spissen var på hugget og nærmest kopierte avslutningen til Wik noen minutter før. To scoringer på få minutter og vi fortsatte å kjøre på. Lisleby hang etter i alle dueller og vi var flinke til å la ballen gå på få berøringer. Et godt angrep som startet fra forsvarsfireren endte med at vi til slutt fikk frispark på 20 meter. Forsstrøm hadde blåst ballen langt over fra samme hold før i kampen, så denne gangen var den Wik sin tur til å avslutte. Muren som keeperen til Lisleby satt opp var fullstendig feilsatt, så da hadde Wik få problem med å prikke kula nede i hjørnet til 3-0. Etter dette fokuserte vi på å holde nullen til pause, noe vi klarte. Det skal dog sies at Lisleby fikk et mål annulert for offside like før pause.


Vi startet andre omgang like godt som vi avsluttet første. Rolige med ball, gode i duellspillet og flere gode brudd på bortelaget sin halvdel. Både Forsstrøm, Wik, Thon og Christiansen hadde muligheter til å øke ledelsen, men i stedet kontret bortelaget og scoret på sin første skikkelig store mulighet. Etter målet til Lisleby mistet vi den gode kontrollen vi hadde på kampen. Plutselig vant bortelaget alt av dueller og vi stresset med ballen. Vi begynte å slå mye langt, noe som var svært ugunstig i stadig økende motvind. Lisleby kom til flere gode innleggsmuligheter og noen store sjanser, men Langvik hentet opp noen svært gode redninger i avslutningen på kampen. Vi vant derfor fortjent, men er ikke fornøyd med hvordan vi avsluttet kampen. Vi varierete litt for mye i prestasjonene i løpet av kampen og må jobbe med å bli mer stabile. Når det er sagt, er vi svært fornøyde med starten på årets sesong. 11 poeng av 15 mulige er bra!

Neste kamp for A-laget er fredag 6.mai. Da skal vi møte Kambo på Nøkkeland KG.TTIF2 - Idd: 3-3

Postet av Senior Menn den 26. Apr 2016

TTIF2 tok i mot Idd til lokaloppgjør i sesongens første kamp. Et jevnt og målrikt oppgjør endte 3-3.

40' 1-0, Håkon Bukholm (Erik Johansen)
44' 1-1, Idd
48' 2-1, Alexander Thon (Kim Kristiansen)
75' 2-2, Idd
88' 3-2, Emil Sødergran (Alexander Thon)
90' 3-3, Idd

Troppen:Bytter:

Hansen for Sand Aas

Sødergran for Kristiansen

Mergaard for Johansen

Kirkerød for Ekeli


Idd kom best i gang med kampen og burde tatt ledelsen allerede etter 1 minutt, men ballen sneik seg på utsiden av stanga. Vi jobbet oss etterhvert inn i kampen og hadde flere gode angrep utover i omgangen. Et av de ble omsatt til scoring av Håkon Bukholm, etter fin frispilling på høyre og en god pasning av Erik Johansen. Idd utlignet like før pause, etter unødvendige feil fra vår side.

Vi tok ledelsen igjen like etter pause, igjen etter frispilling på høyre side. Flere gode kombinasjoner i midten og et gjennomspill sendte Kim Kristiansen alene ut på høyre kant. Innlegget fra Kristiansen møtte Alexander Thon på første stolpe og satt kontrollert inn i nærmeste hjørne. Idd flyttet opp laget høyere og fikk uttelling på innlegg etter en dødball som vi ikke fikk klarert godt nok. Det gikk mot uavgjort, men i 88.min gjorde vi 3-2. Alexander Thon la en nydelig pasning bak forsvaret til Idd, der Emil Sødergran hadde timet løpet perfekt. Alene med keeper hamret Sødergran inn ballen bak keeperen til Idd. Vi trodde vi hadde vunnet etter dette målet, men måtte tåle den tredje utligningen i kampen i det 90.min. Et balltap på midten ble slått helt inn i feltet vårt, der enn Idd-spiller kom først på ballen og satte den kontant til side for Eirik Løken. Alt i alt var uavgjort et rettferdig resultat, men det føltes likevel som et lite tap etter å ha ledet kampen tre ganger.Borgar - TTIF : 1-1

Postet av Senior Menn den 23. Apr 2016

Borgar - TTIF : 1-1 (0-0)

0-1, Marcus Forsstrøm
1-1, Borgar


Troppen:


Bytter:

Ekeli - Knoph

Nomell - Wik

Med en kamp mot Moss 2 i beina fra onsdag og flere spillere ute av forskjellige årsaker, var det en svært tøff kamp som ventet oss på Borgarbanen.

Vi prøvde å forandre på så lite som mulig fra kampen på onsdag. Vi la opp til dueller og spilte på lav risiko, noe motstanderen vår Borgar også gjorde. Det ble slått mye langt av begge lag og krigen handlet om å få tak i den velkjente andreballen. Vi startet bra og hadde overtaket i starten av første omgang, men Borgar kriget seg etterhvert inn kampen og tok over inn mot pause. Førsteomgang var nesten blottlagt for sjanser, med unntak av noen skudd fra distanse fra begge lag.


Begge lagene fortsatte i samme spor etter pause. Mye langt, mange dueller og mange innkast. På et av innkastene klarte vi å skape en god mulighet. Kjos kombinerte med Thon på kant, fikk ballen i medløp inn mot feltet til bortelaget og spilte opp Forsstrøm rett på utsiden av 16-meteren. Forsstrøm bråvendte og ble lagt i bakken på 16-meterstreken til hjemmelaget. Dommeren mente forseelsen skjedde på innsiden og dømte straffespark til oss. Der var Forsstrøm trygg på labben, 0-1 til oss! Vi prøvde å ligge kompakt å ri på ledelsen til kampslutt, men hjemmelaget utlignet med 15 minutter igjen av kampen. Det var et godt angrep og en fin avslutning av Borgar, men litt surt for oss siden linjedommeren gikk glipp av en soleklar offside i forkant av målet. Vi jobbet svært godt som lag og slapp Borgar kun til en sjanse resten av kampen, etter at Kjos mistet ballen på vei frem i angrep. Heldigvis var Lund Wigdal meget patent og reddet oss i den situasjonen. Kampen ebbet dermed ut i 1-1, et resultat vi er fornøyd med. Vi møtte et duellsterkt lag på deres hjemmebane og hadde de i kne lenge.

Neste kamp for A-laget er fredag 29.april. Da møter vi Lisleby på Tistedal Stadion.
B-laget har kamp mandag 25.april. Da møter vi Idd på Tistedal Stadion. Vel møtt!TTIF - Moss 2 : 6-1

Postet av Senior Menn den 21. Apr 2016

Storseier i årets første kamp på gress. Vi gjennomførte en solid kamp og vant til slutt 6-1.

TTIF - Moss 2: 6-1 (3-0)

1-0, Simen Moberg
2-0, Håkon Bukholm
3-0, Jonas Heli Hansen
3-1, Moss 2
4-1, Håkon Bukholm
5-1, Anders Wik
6-1, Jonas Faraasen Olsen

Laget:
Bytter:

Kristiansen - Thon

Luabeya - Ekeli

Knoph - Nomell

Faraasen - Forsstrøm

Amundsen - Larsen


Vi startet kampen med å spille på lav risiko og å vente på at Moss 2 skulle gjøre feil. Vi fikk flere gode overgangsmuligheter på grunn av dette og scoret som følge av det. Vi fikk frispark på rundt 25 meter og Moberg la ballen til rette på gresset. Moss 2 var opptatt med å sette opp muren og da så Moberg sitt snitt til å ta frisparket tidlig. Et vakkert plassert skudd i motsatt hjørne av der keeper stod gjorde at vi gikk opp i en tidlig ledelse. 2-0 kom også etter en overgang, der et innlegg fra høyre ble plukket opp av Bukholm på bakerste som dro av en mann og satte ballen utagbart i mål fra kort hold. 3-0 kom etter en godt corner fra Wik, der Heli Hansen løpte seg fri satte ballen kontant i mål. Vi hadde i tillegg flere gode muligheter, blant annet var Forsstrøm alene gjennom ved to anledninger, men gikk til pause på stillingen 3-0.


Vi fortsatte å spille etter kampplanen etter pause, men det var Moss 2 som scoret først. Bortelaget fikk indirekte frispark ca 10 meter fra mål etter at dommeren dømte obstruksjon på Kjos. Frisparket ble rullet til side, der en mossing hamret ballen inn i en et hull i vår 5-manns mur. Vi gikk rett i angrep etter reduseringen og økte ledelsen til 4-1. Luabeya ladet kanon på 30 meter fra mål og sendte avgårde et sleivskudd som ble en perfekt pasning til Bukholm i midten. Bukholm tok godt vare på muligheten da han trillet ballen rolig inn nede i hjørnet. Vi gjorde flere bytter etter dette og en av innbytterne var sentral i vårt mål nr 5. Nomell ble spilt opp på kant, dro seg innover i banen og slo en god pasning inn til Wik som kom på løp. Med en utmerket førstetouch dro Wik seg forbi sistemann til bortelaget og var sikker alene med keeper. Det siste målet vårt ble satt inn av nok en innbytter, Faraasen Olsen. En god corner av Moberg på bakerste stolpe ble headet tilbake i feltet av Bukholm og da er Faraasen Olsen nådeløs når han får sjansen. Ballen ble plassert trygt i målet til Moss 2 og vi vant derfor 6-1. Hele laget gjennomførte en god kamp, fulgte planen trenerne la før kampen og da er vi gode.

På fredag har vi ny kamp i 4. divisjon, da møter vi Borgar på Borgarbanen. Vi går for 3 nye poeng!Mysen - TTIF: 2-2

Postet av Senior Menn den 16. Apr 2016

Vi tok turen til Mysen for årets første bortekamp. I lett duskeregn var det vi som styrte spillet på kunstgresset, men måtte kun ta til takke med 1 poeng.

Mysen - TTIF: 2-2 (1-1)

0-1, Simen Moberg
1-1, Mysen
2-1, Mysen
2-2, Anders Wik

Laget:


Bytter:

Luabeya - Hansesætre

Knoph - Bukhholm

Faraasen - Thon

Vi kom veldig godt i gang med kampen mot Mysen. Vi gikk rett i angrep og produserte skudd som bortelaget til slutt måtte gi til corner. Corneren fra Moberg var en hard innsvinger som ingen av forsvarerne til Mysen klarte å klarere, så den smalt inn i det lengste hjørnet og vi tok ledelsen 0-1. Etter det hadde vi flere gode muligheter til å doble ledelsen, spesielt fra dødball, men avslutningene var for dårlige. Vi ble også snytt for et soleklart straffespark i denne perioden, da Forsstrøm finta ut forsvareren sin og ble hekta godt inne i 16-meteren til Mysen. Vi mistet litt av trykket utover i omgangen, men var likevel det førende laget. Like før pause kontra Mysen på oss når vi ikke var godt nok organiserte, og det endte med at en av oss sklei ballen i eget mål i et forsøk på å blokkere. 1-1 til pause, surt og litt ufortjent.


Vi kom ut fra pausen med en innstilling om å gjenskape prestasjonene fra første omgang. Det startet bra også i andre omgang. Vi var det førende laget og var tålmodige med ballen, men manglet litt av presisjonen for å virkelig straffe hjemmelaget. Vi produserte mange innlegg og skudd fra distanse, men mange av de ble ufarlige pga dårlig retning eller dårlig timing i innløp. Heli Hansen fikk en stor dobbeltsjanse etter corner, men oppofrende spillere på hjemmelaget klarte såvidt å hindre kapteinen vår i å score i 3 kamper på rad. Mysen hadde knapt hatt en sjanse i andre omgang når de gikk opp i ledelsen. Et frispark fra 25 meter gikk over hanskene til Langvik, et skudd han normalt tar seg greit av. Vi gikk rett i angrep etter scoringa til Mysen og heldigvis for oss har vi en 17-åring med to gode skuddben. Wik fikk ballen fra venstre og klinket et skudd helt nede i hjørnet fra rundt 20 meter. Etter dette åpnet kampen seg opp og begge lag hadde store sjanser til å avgjøre. Faraasen Olsen var nære på frispark, men også Mysen hadde store sjanser når de kontret. Langvik var svært god i de situasjonene. Siden ingen av lagene klarte å utnytte sjansene, ble det med poengdeling på Mysen Stadion. Det føltes som et tap, ut i fra spill og sjanser, men vi vet at vi kommer til å vinne slike kamper om vi er hakket hvassere foran mål.


Neste kamp for laget er på onsdag når vi møter Moss 2 hjemme i Dærn. Det blir årets første kamp på hovedbanen vår. Sees på stadion!TTIF - Kråkerøy2: 1-0

Postet av Senior Menn den 13. Apr 2016

Vi tok i mot Kråkerøy 2 til seriestart i 4. divisjon hjemme på kunstgresset i Dærn. Det var en jevnspilt affære, der Jonas Heli Hansen sin scoring i 1 omgang var forskjellen på laga.


TTIF - Kråkerøy2: 1-0 (1-0)

1-0, Jonas Heli Hansen (32.min)

Laget:

Bytter:
Larsen - Hansesætre
Knoph - Wik
Nomell - Thon


Kråkerøy2 kom best i gang etter kampstart og sto høyt med laget, uten at de ga dem noen fordeler i form av sjanser. Vi var tålmodige og fikk flere gode overganger, blant annet etter 10 min. En retur på skudd fra Forsstrøm endte hos Kjos, som under press fikk avsluttet fra kort hold. Dessverre for oss var keeper med på notene. Vi skapte flere gode skuddmuligheter midtveis i omgangen, der Thon, Moberg og Hansesætre fikk fyrt avgårde sesongens første skudd, uten resultat. Vi hadde også en ball i nettmaskene i denne perioden, men det ble korrekt annullert på grunn av offside på Forsstrøm. Etter 32 minutt går vi opp i ledelsen. Et langt innkast fra Hansesætre endte til slutt foran mål, der årets kaptein Jonas Heli Hansen kriget inn ledelsen. Resten av omgangen var jevnspilt, der begge lag var unøyaktige og litt oppjaget med ball.


Andre omgang var jevnspilt, der Kråkerøy2 hadde litt mer kontroll på ballen enn oss. Vi falt litt for langt bak i bana og mista litt av intensiviteten i presset. Bortelaget skapte noen brukbare målsjanser i form av skudd fra rundt 16-20 meter, men også de hadde problem med å treffe innafor stengene. Vi fikk noen gode overgangsmuligheter, men var for hissige på grøten og gikk stort sett i offside. Med litt bedre timing kunne vi utnytta de store rommene som bortelaget ga fra seg. Vi fikk hevet presset vårt de siste 10 minuttene av kampen, noe som gjorde at Kråkerøy sluttet å produsere sjanser. Forsvarsfireren hadde svært god kontroll på oppspillene fra bortelaget og vi var flinke til å rydde godt unna på defensiv dødball.

En godt gjennomført kamp fra vår side, der Anders Wik ble kåret til vår beste spiller.


Kampene kommer tett som hagl fremover, med bortekamp fredag 15.april mot Mysen. Deretter har vi hjemmekamp mot Moss2 20.april og bortekamp mot Borgar 22.april.Treningsleir i Gøteborg

Postet av Senior Menn den 5. Apr 2016

Forrige helg var A-laget på treningsleir i Gøteborg. Vi var totalt 17 i og rundt laget som var med, og hadde en vellykket tur med både sportslig og sosialt innhold.


Turens sportslige innhold:
Torsdag: Trening 20:00
Fredag: Trening 10:00 og 16:00
Lørdag: Kamp mot Härslövs IKHärslövs IK - TTIF: 0-2 (0-1)

Motstander var Härslövs IK fra Skåne, som også var på treningsleir i Gøteborg og som bodde på samme hotell som oss. Vi var usikre på nivået til motstanderne våre og var "taggat" til kamp, som svenskene ville sagt.


Vi fikk øvd oss skikkelig på vårt oppbyggende angrepsspill, siden vi hadde ballen mesteparten av tiden. Vi var tålmodige med ballen, samtidig som midtbanen var flinke til å skape rom for hverandre. Vi hadde ikke nok trykk i oss på den siste biten av angrepsspillet til å skape mange store sjanser, men ledet fortjent til pause. Målet ble scoret av Jonas Heli Hansen på heading etter corner.


Härslövs IK la seg etterhvert ganske lavt i banen, noe de også gjorde i hele andre omgang. Vi hadde enda mer ballbesittelse enn i første omgang og slapp derfor til få sjanser i mot. Med litt mer presisjon og timing i angrepsspillet kunne vi scoret mange mål i løpet av kampen, men det ble med en 2-0 seier. Den andre og siste scoringen vår kom ved Alexander Thon, etter at keeper måtte gi retur på et godt skudd fra Nikolai Larsen.

I tillegg til en godt gjennomført kamp var det gledelig å ha Jørgen Faraasen Olsen tilbake på banen, etter å ha vært skadet med avrevet akilles siden i fjør høst. Jørgen spilte de 5 siste minuttene og rakk å vise at han er vanskelig å slå i hodedueller.

Etter kampen hadde vi en sosial samling på O'Learys, der mat og El Classico stod på menyen.


Dette var siste treningskamp før serien starter. Tirsdag 12.april 20:00 tar vi i mot Kråkerøy 2 til kamp på hjemmebane. Vi gleder oss!TTIF - Sparta Sarpsborg: 1-2

Postet av Senior Menn den 17. Mar 2016

TTIF spilte en god kamp og ga Sparta Sarpsborg kamp til døra. Pauseresultatet 1-2 stod seg også til fulltid, noe som vil si at vi ikke er kvalifisert til cupen første runde.


TTIF - Sparta Sarpsborg: 1-2 (1-2)

0-1, Sparta Sarpsborg
1-1, Marcus Forsstrøm (straffe)
1-2, Sparta Sarpsborg


Laget:
Benken: Ekeli, Kirkerød, Bukholm, Amundsen, Nomell og Megaard.

Bytter: Bukholm for Knoph, Nomell for Wik


Vi gikk ut i lavt press og lot Sparta Sarpsborg få trille ball på egen halvdel. Det fungerte godt og vi følte vi hadde god kontroll når bortelaget prøvde å angripe oss. Dessverre fikk bortelaget et tidlig mål, etter en uheldig inngripen fra en ellers solid Joachim Langvik. Vi var likevel tålmodige og tro mot kampplanen, noe som ga oss flere gode brudd utover i omgangen. Midtveis ut i første omgang reduserer vi til 1-1 ved Marcus Forsstrøm, på straffe som han skaffet selv. Få minutter etter tar Sparta Sarpsborg ledelsen igjen. Vi ble litt for trege til å presse ballfører, som gjør at kantspilleren deres får skyte upresset fra skrått hold. Skuddet sniker seg under hanskene til Joachim og blir en solid nedtur for oss som nettopp hadde redusert til 1-1. Mot slutten av omgangen får vi et nytt gunstig brudd høyt i bana. Marcus har fri bane til mål og blir revet ned før han kommer alene mot keeper. Resultatet blir frispark på 18 meter og rødt kort til midtstopperen på Sparta Sarpsborg. Vi klarte hverken å utnytte frisparket eller overtallet og dermed var det 1-2 til pause.


Andre omgang fortsatte slik som første sluttet, med at Sparta Sarpsborg hadde ballen mest og at vi ventet på gode kontringsmuligheter. Forskjellen var at bortelaget gjorde færre feil og når vi fikk ballen var de flinkere til å ligge godt defensivt. Vi fikk etter hvert mer tid med ballen i vår forsvarsfirer, men slet med å trenge gjennom leddene til bortelaget. Mest skapte vi på vår venstre side, der Martin var flink til å spille opp Kim på kant. Vi produserte likevel svært få målsjanser og måtte vente til det hadde gått nærmere 80. minutter av kampen før vi fikk en stor sjanse. Den var til gjengjeld svært stor. Martin og Kim kombinerte på venstre og sendte ballen inn til Anders som fyrte avgårde et glimrende curlet skudd i lengste kryss. Dessverre var ikke millimeterene på vår side. Returen fra skuddet fikk Sindre lagt inn foran mål, men Alex ble litt for stresset i skuddet som gikk over mål. Vi prøvde å flytte flere spillere opp i angrep, men klarte ikke å skape flere sjanser. Dermed vant Sparta Sarpsborg 1-2 og skal spille ny kvalifikasjon for å nå cupens 1. runde.

Alt i alt gjennomfører vi en god kamp mot et godt lag. Selv om bortelaget scoret to mål, slapp vi de til svært få sjanser. En fjør i hatten til Martin Ingerø som var flyttet ned på backen og leverte svært solid i en litt uvant rolle.Før kampen; TTIF - Sparta Sarpsborg

Postet av Senior Menn den 16. Mar 2016

Første obligatoriske kamp for A-laget


A-laget spiller i kveld sin første obligatoriske kamp for sesongen, når vi tar i mot Sparta Sarpsborg til kvalikk for cupen. Det kreves to seiere i kvalifikasjonen for å nå første runde i cupen.


Vi møtte Sparta Sarpsborg i fjorårets 4.divisjon og det endte med to tap. Vi tapte 1-3 hjemme på våren og hele 6-0 borte på høstsesongen. Sparta Sarpsborg vant 4.divisjon i fjor og spiller derfor i 3.divisjon i år.


A-laget har spilt 5 treningskamper hittil i år og vunnet alle. Vi har møtt varierende motstand og levert mildt sagt varierende prestasjoner, men kan likevel kalle oss ubeseiret hittil i 2016.

Kampstart er 18:00, vel møtt.


Dette er troppen i kveldens kamp:

1Joachim F. Langvik
2Vebjørn Ekeli
3Hans Petter Kirkerød
4Jonas Heli Hansen
5Espen Christiansen
6Jarle Henrik Knoph
7Håkon Sverre Bukholm
8Anders Wik
9Sindre Kjos-Wenjum
10Marcus Johansen Forsstrøm
11Martin Ingerø
13Patrick Lutumba Mukeba Luabeya
14Alexander Thon
15Henrik Amundsen
16Kim-André Kristiansen
17Peder Nomell
18Jardar Thøger Megaard


Ny seier for A-laget

Postet av Senior Menn den 13. Mar 2016

A-laget hevet seg betraktelig etter forrige kamp og slo Selbak 4-1 på kunstgresset ved Femsjøen.


TTIF - Selbak: 4-1 (2-1)


0-1, Selbak
1-1, Marcus Forsstrøm
2-1, Kim Kristiansen
3-1, Alexander Thon
4-1, Peder Nomell


Selbak kom best i gang med kampen og presset oss til å senke laget lavt i banen. Vi jobbet med å ligge kompakt og samlet som et lag, men hadde ikke nok aggressivitet i presset for å få gode brudd. Selbak tok ledelsen etter at et innlegg fra venstre ble headet i mål. Vi klarte å heve laget etter scoringa i mot og fikk flere gode kontringsmuligheter. En av mulighetene endte med at keeperen til Selbak felte Kim Kristiansen som var på blank kasse, noe som resulterte i utvisning og 1-1 ved Marcus Forsstrøm. Vi tok naturligvis mer over kampen etter dette og produserte flere gode muligheter til å score. Vi tok ledelsen 2-1 etter at Vebjørn Ekeli ble med opp fra back og serverte Kim Kristiansen er perfekt innlegg som ble kontant headet inn.


Andre omgang ble forholdsvis lik i kampforløp som i første. Begge lag ville prøve å holde ballen i laget, men vi hadde naturligvis overtaket ved å være i overtall. Vi fikk flere gode muligheter etter å ha brutt Selbak høyt oppe på deres halvdel, men var for unøyaktige i både skudd og pasninger. Defensivt var vi svært solide, der vi kun slapp til skudd fra distanse. Alexander Thon hadde flere gode skuddforsøk i kampen og ble premiert med 3-1 etter å ha klinket inn et flott skudd på volley. Peder Nomell fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 4-1, etter en god kontring der Peder til slutt triller inn ballen i tomt mål.


En godt gjennomført kamp av oss. Vi er fortsatt ubeseiert i 2016 og får testet oss skikkelig førstkommende onsdag. Da møter vi fjorårets avdelingsvinner i 4. div, Sparta Sarpsborg, til kvalifikasjon til NM Cup. Kampen går på Tistedal KG og kampstart er 18:00.
Seier var eneste lyspunkt i en helsvart kamp for A-laget.

Postet av Senior Menn den 9. Mar 2016

A-laget spilte tirsdag kveld kamp mot Lervik i Østfoldhallen. Vi vant 2-3, men det var stort sett det eneste vi tar med oss fra den kampen.


Lervik - TTIF: 2-3 (1-2)

0-1, Jonas Faraasen Olsen
1-1, Lervik
1-2, Martin Ingerø
2-2, Lervik
2-3, Simen Moberg


Vi avtalte å gå ut i høyt press, noe som ga resultater allerede etter 10 sekunder. Et godt press ga oss brudd på 30 meter, der Jonas Faraasen Olsen kom alene med keeper og gjorde ingen feil. Det høye presset klarte vi å gjennomføre i 3-4 minutter, etter det tok Lervik fullstendig kommandoen i kampen. Vi ble regelrett overkjørt av et lag som spiller en divisjon under oss. Lervik sprang mer, kommuniserte bedre og var mye bedre enn oss med ballen i beina. Vi hadde mer enn nok med å forsvare oss, noe vi i tillegg gjorde svært dårlig. Lervik kunne fort ha scoret mer enn det ene de gjorde før pause. Vi var i tillegg heldige som fikk et mål til før pause, etter at en corner fra Martin Ingerø gikk rett i mål.


For å lage et bilde av spillerne sin prestasjon i første omgang; Christer rakk å si flere ord i en svært kort pauseprat, enn det alle TTIF-spillere gjorde til sammen i løpet av 1.omgang.


Andre omgang var ikke stort bedre for vår del. Lervik fortsatte å dominere, mens vi slet med å flytte bena fort nok til å komme opp i press. Det var rett og slett svært lite som fungerte for oss i denne kampen. Lervik reduserte fortjent til 2-2 og var en blanding mellom uheldige og udyktige som ikke klarte å score flere mål. Vi var knapt inne i Lervik sin 16-meter i løpet av kampen, men presterte likevel å score 3 mål. Det siste målet kom på straffespark av Simen Moberg, etter at Kim Kristiansen ble felt.


Nå handler det om å unngå flere slike kamper for vår del, for et slik prestasjon kan vi ikke være bekjent av.

Honnør til Lervik som spiller ballbesittende og attraktiv fotball.Endringer i seriesystemet for Senior fra og med 2017

Postet av Senior Menn den 28. Feb 2016

I går (lørdag) ble det vedtatt på tinget at det kommer til å bli nytt seriesystem fra og med 2017.
Det betyr at årets sesong blir et overgangsår, der mange klubber blir påvirket av det nye systemet.Seriesystemet fra Tippeliga og et stykke nedover i 2017:

Tippeligaen (nivå 1)
OBOS-ligaen (nivå 2)
PostNord-ligaen, 2.divisjon (nivå 3, består av 2 avdelinger)
Regionalligaen, 3.divisjon (nivå 4, består av 6 avdelinger)
Kretsligaen, 4.divisjon (nivå 5, består av 24 avdelinger på 18 kretser)


De to øverste ligaene blir upåvirket i årets sesong.

Årets 2.div; Topp 7 lag fra hver avdeling kommer i det som blir PostNord-ligaen fra 2017. Bunn 7 kommer i det som blir Regional-ligaen fra 2017.

Årets 3.div; topp 4-5 lag fra hver avdeling i årets 3. divisjon rykker opp i Regional-ligaen.
De som ikke kommer topp 4-5 i 3. divisjon i år, rykker da ned til neste års Kretsligaen (4. divisjon). Det blir da 9-10 nye lag i neste års 4. divisjon.

Årets 4.div; Topp 4-5 lag på tabellen spiller i Kretsligaen (4. divisjon) i 2017. Det betyr altså at viss TTIF skal spille 4. divisjon i 2017, må vi komme blant de 4-5 beste lagene på tabellen. Ender vi fra 1-4 plass er vi sikret 4. divisjon neste år, mens om vi kommer på 5. plass er det andre lag høyere i seriesystemet som avgjør om vi blir i divisjon eller rykker ned. Viss vi ender fra 6.plass og nedover betyr det at vi rykker ned i 5.divisjon.


Det betyr altså at kvaliteten på lagene i alle divisjoner blir enda mer spisset/jevnt i 2017. Dette gjelder også for neste års 4. divisjon, da lagene da i hovedsak vil bestå av lag som spiller i 3. divisjon i år. En kan med andre ord se på det om et opprykk om man ender topp 4!


Her er en tabell med lagene i 4. divisjon i år, markert med farger for hva hver plassering vil ha å si i 2017:Når det gjelder TTIF 2 (B-laget) og TTIF 3 (C-laget), vil det sannsynligvis bli lignende endringer. Siden 9 eller 10 lag rykker ned fra 4. divisjon, vil det da komme mange lag ned i 5. divisjon. Det blir opp til hver enkelt krets å sette opp antall avdelinger i hver divisjon, så derfor er det vanskelig å si noe om pr dags dato.


A-laget med ny seier i treningskamp

Postet av Senior Menn den 28. Feb 2016

A-laget spilte lørdag treningskamp mot Borgar i Østfoldhallen. Vi vant 3-2, et resultat som kanskje ikke var helt fortjent ut i fra spill og sjanser.


Borgar - TTIF : 2-3 (1-1)


0-1, Martin Ingerø
1-1, Borgar
1-2, Alexander Thon
2-2, Borgar
2-3, Jonas Faraasen Olsen


Troppen: Langvik, SM Hansesætre, Heli Hansen, Amundsen, Lutumba Luabeya, Kristiansen, Ingerø, Larsen, Kjos-Wenjum, Thon, Forsstrøm, Knoph og Faraasen Olsen

Vi stilte en litt tynn tropp til kampen mot Borgar, tellende kun 13 spillere. Skader, jobb og reise gjorde at ikke flere hadde mulighet til å stille.


Borgar rykket ned fra 3. divisjon i fjor og er dermed en av våre avdelingskolleger i årets 4. divisjon.

De er et spillende lag med gode ballspillere, noe som gjorde at det var de som hadde mest ballbesittelse i kampen. Både Borgar og vi skapte store sjanser i innledningen av kampen, men svake avslutninger eller gode prestasjoner av keepere gjorde at det ikke ble mål i starten. Vi gikk opp i ledelsen litt ut i 1. omgang, etter at Martin Ingerø slo en corner mot første stolpe som en Borgar-spiller klarerte i eget mål. Etter det hadde vi en stor sjanse ved Alexander Thon, men avslutningen fra kort hold gikk i tverrliggeren. Borgar utlignet før pause, etter at vi gjorde mange personlige feil langt inne på egen banehalvdel.

Overtaket som hjemmelaget hadde ble enda tydeligere i 2. omgang. De var enda mer ballsikre og vi slet veldig med samhandlingen både med og uten ball. Det positive for vår del er at vi ikke slapp til så veldig mange sjanser i mot i denne perioden. De sjansene Borgar produserte, tok Joachim Langvik seg av med storspill. Alexander Thon var frisk med ballen i kampen mot Borgar, noe han viste da han dro seg forbi flere motstandere og trillet inn ny ledelse for oss til 2-1. Etter det slet vi skikkelig i en lengre periode, noe som førte til at Borgar fikk utlignet til 2-2. Vi hadde corner, men ballen ble klarert ut til Kjos som prøvde å spille istedet for å avslutte angrepet. Dermed kontret Borgar og satte til slutt utligningen på åpent mål. Heldigvis tok vi oss sammen de siste 10-15 minuttene av kampen, noe som gjorde at det var vi som trakk det lengste strået. Heli Hansen slo en god ball over hjemmelaget til forsvar, der Faraasen Olsen hadde løpt seg fri. På halv volley dunket han inn ballen over hodet til keeper og avgjorde kampen.


Alt i alt en litt heldig seier for oss, etter en kamp der beina ikke flyttet seg fort nok og samhandlingen ikke var god nok. Vi er likevel veldig fornøyd med å vinne på en dårlig dag og fortsetter med den fysiske formen inn mot seriestart.Knepen seier i jevn kamp mot Rakkestad

Postet av Senior Menn den 12. Feb 2016

Årets første hjemmekamp endte med 1-0 seier over Rakkestad. Det var en jevn kamp, med forholdsvis få sjanser, som vi til slutt klarte å bikke i vår favør.


TTIF - Rakkestad: 1-0 (0-0)

1-0, Jonas Faraasen Olsen

Troppen: Langvik, C. Nomell, Ekeli, SM Hansesætre, Heli Hansen, Amundsen, Larsen, Kjos-Wenjum, Wik, I. Hansesætre, Turkaj, Nomell, Thon, Forsstrøm, Knoph og Faraasen Olsen

Det var et helt annet Rakkestad-lag som møtte oss i fjor høst, enn det laget vi møtte på torsdag. I fjor høst ble vi møtt av et lag som slo mye langt og var svært direkte i spillet, mens vi møtte et mye mer spillende lag nå. Rakkestad sto høyt i presset og fikk initiativet i kampen fra starten, uten at det ga de så mange målsjanser. Vi ble tvunget til å spille mer direkte og skapte noen gode muligheter som vi ikke tok godt nok vare på. Rakkestad var nære ved to anledninger i første omgang, men misbrukte sjansen til å ta med seg ledelse til pause.

Vi brukte pausen godt til å bli enige om noen konkrete planer for den andre omgangen. Det viste seg i banespillet, da presset vårt ble betydelig bedre. Vi fikk fremprovosert mange feil fra bortelaget og hadde flere gode kontringsmuligheter som kunne blitt farlige med litt mer presisjon. Det var også større bevegelse rundt ballfører, noe som gjorde at Rakkestad slet med å få til det høye presset sitt. Vi førte kampen i større grad, men dette var ikke en kamp for de store målsjansene. Avgjørelsen kom helt mot slutten av kampen, der et innlegg fra venstre ble plukket opp av Faraasen Olsen som ventet ut forsvareren og trillet ballen rolig i hjørnet.

Etter to treningskamper har vi vunnet begge, scoret 5 mål og sluppet inn 0. Det er en god start på året for oss, men teller likevel lite. Det er nå ca. 2 mnd til seriestart, det er da poengene deles ut.

Drilon Turkaj var med som prøvespiller for oss.Seier i årets første treningskamp

Postet av Senior Menn den 8. Feb 2016

A-laget spilte lørdag sin første treningskamp for året, borte mot Berg. Vi hadde flere spillere ute av forskjellige årsaker, men gjorde en god kamp og vant fortjent.


Berg - TTIF: 0-4 (0-2)

0-1, Marcus Forsstrøm
0-2, Marcus Forsstrøm
0-3, Jonas Faraasen Olsen
0-4, Alexander Thon

Troppen: Langvik, Ekeli, Van Eden, Heli Hansen, Amundsen, Ingerø, Kjos-Wenjum, Wik, Nomell, Thon, Forsstrøm, Knoph og Faraasen Olsen

Etter en intensiv januar med fokus på fysisk mestring, var det mange som gledet seg til årets første treningskamp. Vi fokuserte på å presse i riktige soner og å holde ballen i laget. Etter en litt rufsete start, fikk vi justert oss fint inn og hadde god kontroll på kampen. Berg skapte et par store sjanser i åpningsminuttene, men ellers hadde Joachim en rolig dag mellom stengene. En solid gjennomført kamp, der målene kom etter gode lagprestasjoner og individuelle ferdigheter. Marcus Van Eden debuterte for TTIF.


Neste treningskamp er allerede på torsdag. Da kommer Rakkestad på besøk.
Corner fra Arnesen

Postet av Senior Menn den 18. Jan 2016

Corner fra Arnesen

Jeg skrur den på bakerste. Det var sjargongen før. Den sitter nok fortsatt, men begynner å bli fryktelig lenge siden.

Jeg tar fatt på den 3 sesongen som hovedtrener for TTIF senior. Vi er inne i 100-års sesongen. Det ser spennende ut.

Med meg på lag har jeg nå Atle Wester Larsen som assistent, Sindre Kjos som 5 divisjon kampleder og spiller. Morten Staveli og Bjørge Hansen holder fortsatt koken som oppmenn og takk herren for det. Trond Nomell blir med å bidrar i 5.divisjon med diverse oppmannroller.

Det viktigste som var fokus for 3 år siden var å få til en stabil gjeng som var kamerater både på og utenfor banen. Gruppen har for alvor satt seg og flere av spillerne søker litt mer utfordringer. Det er vanskelig kombinasjon i breddefotballen med tanke på hva man kan og skal prioritere.

Spillergruppen pr anno januar har et stort sprik i alder fra 15 år til 37 år. Her er det alt fra skolegutter til godt etablerte familiekarer. Med ulike målsetninger og krav til seg selv og til klubben. Det som er sikkert er at vi trenere, ledere og som klubb skal legge til rette for dette. Klubben er tross alt 100 år.


Litt om 2015.

Vi fikk NM kval ved å komme på 4 plass og (bedring fra 2014 med 9.plass). SFK og Sparta var overlegne og vant årets serie. Borgen kom på 3.plass. De slo vi hjemme og tapte borte.

Vi har holdt nullen hjemme i 7 kamper, men har vært ufattelig svake på dødball i perioder.

Laget slipper sjelden inn mål i etablert spill. Vi scorer nok for lite mål. 53-52 gir oss 1 pluss mål. Med 37 poeng.

26 av 37 poeng er fisket inn ved Femsjøen.

Fargen av gule kort har vært altfor høy, nesten like mange som vi scoret. Det er skremmende og skal få et nytt fokus i 2016.

Jarle Knoph har rundet 200 kamper for TTIF noe som er meget solide saker, gratulerer Jarle.

Litt kort om de første månedene i 2016

Det blir noe mer fokus på fysisk mestring. Januar og februar er generelt tunge tider med kulde og svakere forhold enn normalt.

Det vil bli noen treningskamper og vi skal ha NM kval et sted i mars omkring 20 mars.

Vi skal prøve oss på en kort weekend treningsleir i Gøteborg. Den vil være i månedskiftet mars/april hvor vi møter et svensk lag.

3 guttespillere hospiterer med oss og vil kommer til å få bra med spilletid i 2016. Det er spennende.

En liten oppmerksomhet til C-laget som de kaller seg. Gratulerer med opprykk.

Nå har vi senior lag i 4, 5 og 6 divisjon i 100 års sesongen.

Mulig jeg skrudde denne corneren noe lang så avslutter her. Kommer muligens med en ny corner fra høyre neste gang.

Da blir den skrudd utover.

Ha en frisk vinteroppladning.

Hilsen Christer

Trener TTIF senior.Treningskamper 2016

Postet av Senior Menn den 9. Jan 2016

Foreløpige avtalte treningskamper for A- og B-laget i februar og mars.

Lørdag 6. februar kl 14:00Berg - TTIFBerg stadion
Torsdag 11. februar kl 19:45TTIF - RakkestadTistedalen KG
Lørdag 27. februar kl 13:00TTIF - BorgarTistedalen KG
Lørdag 12. mars kl 13:00TTIF - SelbakTistedalen KG