​Tap mot Aurskog-Høland borte.

Postet av Senior Damer den 20. Mai 2016

Etter kampen kom en av mine egne spillere og spurte meg om hvorfor jeg er så positiv til dette tapet? Les besvarelsen nederst.

En hyggelig tur med damelaget på en svingete vei og en taxisjåfør som gir meg visdomsord på veien til kampen. Dette lovet bra! Jeg valgte å gjøre noe bevisste forandringer til kampen. Det første var å gjøre om formasjonen vi er vant med og det andre er å gi laget minst mulig info om motstanderen. Ville at jentene skulle gå ut på banen og kjenne på motstanderen og ikke ha noen forhåndstanker om hva som sto på motsatt side.

Det startet dårlig for oss, motstanderen var farlig frempå helt fra start. Og de virket tente. Våre to sentrale midtbanen spillere ble fort veldig alene mot et lag som virket å være i overtall. Det startet med to gode sjanser til Aurskog-Høland, og så etter hvert rant målene inn bak oss. Selv om jentene merket og følte at de var på samme bølgelengde som dem, klarte vi ikke å være like effektive foran mål som de var. Vi kom til totalt ca. 4 avslutninger i første omgang og et av dem ble det mål på. Mens motstanderen kom til ca. 10 gode sjanser og 6 havnet i mål.

6-1 sto det til pause.

Uten å gå inn i alle detaljene på hva årsaken til vårt lille kollaps, vil jeg bare si at Aurskog-Høland fortjent ledet til pause etter å ha fått god uttelling på sjansene sine. Vi derimot måtte skjerpe duellspillet vårt og avslutningene foran mål.

I pausen var jeg uansett optimist på at vi fortsatt kunne pynte på resultatet. På dette nivået kan hvem som helst vinne.

Gjorde noen forandringer og det funket. TTIF damene startet bra, vi holdt høyt press på dem og klarte å holde oppe et aggressivt nivå. Aurskog-Høland slet med å holde styr på oss. Vi kom til 4-5 gode sjanser, men klarte ikke å sette dem i mål. Så kommer Aurskog-Høland på sitt første angrep etter ca.10 minutter og scorer. Merket frustrasjonen på jentene. Etter baklengsmålet ble kampen jevn, vi skapte og de skapte, vi scoret ikke, mens de scoret.

10 – 2 ble slutt resultatet.

Etter kampen får jeg en kommentar fra en av mine egne spillere i det vi var på vei inn i taxien igjen. ”Hvorfor er du så positiv til dette tapet?” Jeg svarte med et smil og sa, dette er kun et resultat.. stoppet og tenkte at jeg skriver resten her.

For det er nettopp det der. Et resultat. Skal man først klare å utvikle seg, så trenger man et resultat for å se hvor vi står, hva som funker og ikke funker. Og etter gårdagens kamp har vi fått bekreftet ting vi er helt nødt å skjerpe oss på. Nå må vi bare prøve på nytt og forandre/utvikle den gamle metoden vi har brukt. Hadde jeg ikke visst hvorfor vi tapte, hadde jeg sikkert kastet krykkene og klikka helt. HVORFOR FÅR VI DET IKKE TIL? Jeg og vi vet hva som mangler, så det er ikke helt håpløst. Vi har prøvd å fikse det på trening og mislyktes, jeg har prøvd å bevisstgjøre dere på det flere ganger og mislyktes. Så nå må jeg bare sette meg ned igjen og prøve på nytt og hardere. For hvis det er en ting tapet ga oss i går så var det et veldig godt bevis (resultat) på at vi ikke klarer å være giftige nok foran mål og tøffe nok i duellene. Så vi må prøve på noe nytt og gjør det med høyere intensitet og mer interesse, og det hele starter på trening Mandag :)

Før kampen snakket jeg med Aurskog-Høland trenerne. De fortalte meg om kampen mot Rapid og deres frustrasjon.

Hvordan tror dere seieren til Aurskog-Høland smakte når de slo Rapid Athene 0 – 3 på bortebane etter å ha vunnet sjanse statistikken hele 18-0? ”Vi burde ha knust dem mer” sa trenerne. Så de dro hjem bevisstgjorde spillerne på hva som gikk "galt" (Noe sikkert spillerne allerede visste) trente på det de bommet mest på. Og fikk maks uttelling på det mot oss hjemme.


3 stjerner: Heidi Andersen. Kom ikke til de helt store målsjansene, men var en løps maskin gjennom hele kampen. Spilte på 3 forskjellige posisjoner på banen og mestret dem alle. Sterk i duellene, fantastisk god til å finne sine medspillere og veldig flink til å kommunisere med sine nærmeste lagspillere. Kom seg til flere innlegg og hadde 1 målgivende til Emilie Lind. Ny sterk prestasjon Heidi.

2 stjerner: Ine Eriksen. Fikk selv kun 2 ordentlige sjanser, men i likhet med Heidi, så jobbet Ine mye ned på midtbanen for å hente ball og starte opp nye spill. Noe hun lyktes med flere ganger. Veldig fine cornere som skapte flere farlige sjanser for oss, et av dem skrudde hun nesten helt inn, bare tverrligger sto i veien. Hadde også en målgivende til Angelika. En fin prestasjon Ine.

1 stjerne: Emilie Lind. Fikk en litt tung start på innhoppet sitt. Men etterhvert gjorde hun alltid det jeg som trener elsker, masse støtte pasninger og flere gjennomspill pasninger til både midtbanen og kantene. Flere av de gode gjennomspills pasningene gjorde hun på sitt første touch og av og til i” blinde” med ryggen til. Er raskt oppe og veldig aggressiv i å be om ballen. Løp på alt som var i nærheten. Veldig godt innhopp Emilie!

Laget:

Benken: Malin Amundsen, Emilie Lind og Kaja Aasly Haartveit


Neste kamp er hjemme mot Eidsvold Turn Tistedalen KG

29.05.2016 18:00Seriestarten for damelaget ble et spennende oppgjør!

Postet av Senior Damer den 29. Apr 2016

TTIF damelag fra øverst venstre: Ida E. Hult Norvald, Marie Høvik, Emilie Røian, Christina Sætermo Vikran, Mari Haugesten, Malin Amundsen, Linda Bokerød, Marthe Andersen, Mina Elazhari, Henriette Amundsen og Mari Kongsli Kjorstad.

Nederst fra venstre: Kristine Larsen Solheim, Emilie Lind, Ine Eriksen, Heidi Andersen, Kristine Danielsen, Angelika Maraboutakis, Andrea Karlgren og Silje Hauge. Foto: Esteban Reyes.

Gårdagens kamp ga jentene mer svar på ting de har fundert på enn bare et godt resultat. Det er hvertfall det inntrykket jeg satt med før og etter kampen. Hele laget har ventet i spenning på at fjorårets topplag skal komme på besøk og se hva de kan vise oss. Det skal være sagt at Borgen bare var to fattige poeng fra å rykke opp til 2. divisjon. De hadde kun to tap på sine 18 kamper, noe som tydet på at dette laget satser.

Kamprapportene som kommer her, kommer ikke til å inneholde ren idyllisk info om laget mitt, men heller min opplevelse av kampen. Noe som kan av og til bety litt for mye skryt av motstander.

Starten

Borgen begynte best og hadde den fysiske og den riktige innstillingen da dommeren blåste kampen i gang. Dette tydet på at de er vandt med et høyere nivå enn det vi er.

De hadde god presisjon og en klar kampplan. Jeg visste at jeg hadde gitt jentene 2 min på å kjenne på nivået og tillatelse om å være nervøse, men de brukte litt lengere tid enn planlagt.

Borgen var i mine øyne et levende lag, noe som gledet meg. For det var nettopp denne type fotball jeg ville at jentene skulle oppleve. Dette er den beste måten å kunne bli bedre som lag – å møte gode lag.

Jentene våknet

Når vi kom i gang med noe av spillet vårt, merket jeg at Borgen fikk slått ut luften. Jeg tror ikke at de forventet dette fra TTIF-jentene. Nå var vi på bølgelengde, og begge lag spilte nå fotball. Det var gøy å se på to lag som løp for hverandre. Jeg oppdaget noen veldig tydelige svakheter hos Borgen, og dette skulle vi utnytte.

Målet

Sterk gjenvinning på venstre side, der vi kjører litt trekantspill før Mari H. vrir spillet til Kjorstad. Hun utfordrer deretter backen og legger inn til motsatt kant der Angelika kommer og setter ballen i kontant i mål. Fantastisk!! Det flotte med dette angrepet er at jeg ser hele laget flytte etter! Det går dessverre bare 4 min før Borgen scorer tilbake på oss. Et flott skudd fra 20 meter, som blir vanskelig for Andrea å ta. Mye som kunne ha vært unngått med dette målet, men det tar vi på trening J

Pausen

Vi diskuterer åpent hva som skal gjøres, og vi finner en plan på å fjerne deres beste spill. Jeg sier ikke hva dette er til dere lesere, for vi vil jo helst at motstanderen skal ha de samme svakhetene når vi møter dem igjen.

2. omgang ble en ren batalje der vi starter best. Vi hadde flere fantastiske muligheter til å spille gjennom våre medspillere, men ble litt upresise på pasningsdelen. Sjanser har vi nok av til å score, men vi klarer ikke å få noe ut av dem. Borgen har også sine store sjanser til score. Noen av sjansene klarer vi faktisk å gi til dem etter dårlig klareringer, men en god keeper og et våkent forsvar rydder opp i dem.

Syntes det var veldig vanskelig i denne kampen å gjøre bytter, for jeg synes hele laget var gode. Det stod stille en stund, så jeg valgte å rotere laget. Alle innbytterne gjorde gode innhopp.

Vil gratulere Kristine Danielsen (15) som debuterte for damelaget i går. Hun gjorde en god innsats, selv om jeg visste at hun var veldig nervøs. Bra jobbet Kristine!

Fantastisk innsats fra hele laget i går, men ønsker spesielt å skryte av

Mari Haugesten, Mari Kjorstad, Marthe Andersen og Marie Høvik for solid levering.

Motstanderens beste spiller: nr. 15 Marthe Bogstad.

Neste kamp:

Borte mot Frigg 5/5-16 kl.20:15 Frogner