TTIF fortsetter sin offensive utvikling av unge trenere og ledere

Postet av TTIF Fotball den 10. Feb 2017

Amalie Marie Hov Malkenes er det ferskeste og beste eksempelet på at TTIF har en offensiv politikk for utvikling av unge trenere og ledere. Amalie Marie er, høyst uoffisielt, Norges yngste som har gjennomført C-lisens.

Amalie Marie går i stolte fotspor i TTIF. I år er det flere unge trenere som har etablert seg på ulike lag. Ungdomsstyret har dessverre fått en downperiode, men det jobbes med rekrutteringen, etter at et par av de sterkeste drivkreftene bak det første ungdomsstyret, har fått andre oppgaver.

Det er ingen målsetning i seg selv å være yngst mulig. I flere tilfeller de siste åra har vi samarbeidet med de instruktørene på trenerkurs, for å sikre at ungdommene får utfordringer de kan mestre. I dette tilfelle var det en imponerende modul 1 i egen klubb som gjorde at vi tok sjansen og sendte Amalie Marie til de tre siste modulene i Østfoldhallen. Der hadde hun blant annet fin støtte fra Anders Fredlund, som er trener på J 2009/2010, laget som Amalie Marie følger til vanlig. I tillegg er Amalie Marie utvilsomt veldig interessert i å utvikle seg som trener, og bruker mye tid og tanker på dette.

C-lisens, eller Grasrottreneren består av:

Barnefotballkurs (16 timer)

Barnefotball - flest mulig med kvalitet og keepertrener 1 (20 timer)

Mot Ungdom - lengst mulig (16 timer)

Ungdom - flest mulig - best mulig og keepertrener 2 (20 timer)

TTIF har satset tid, energi og penger på utvikling av unge trenere og ledere. Det har gitt god avkastning og fjorårets pris til Mari Sperre Andreassen var utvilsomt høydepunktet.

Hva ungdomssatsingen blant annet har ført til:

- Mari Sperre Andreassen har ledet ungdomsstyret, vært ungdomstrener og vært i fotballstyret i flere år.

- Mari vant også Årets unge leder i NFF. En utmerkelse som henger svært høyt. Ble også spurt om å sitte i kretsstyret.

- Ungdomsstyret har gjort mye flott for klubben og barn og unge.

- 40-50 ungdom har tatt trenerkurs de siste 6-7 åra. Flere har gått videre og tatt hele C-lisens. Mange har bidratt som ungdomsstrenere ett år, flere har bidratt flere år.

- Silje Hauge, Seline Titland, Andrine Strøm, Casper Nomell, Sivert Thøgersen Jensen, Eirik Degnes, Anders Wik, Synne Hauge, Sanne Andersen, Amalie Marie Hov Malkenes, Mads Petter Eriksen, Ann Helen Olsen er alle trenere i TTIF i år.

- Legg merke til den høye jente/dame-andelen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.