Referat Rakkestad-TTIF/Berg 31.05.18

Postet av Jenter 15 TTIF/Berg den 1. Jun 2018

I desember 2017 hadde J 15 sin første treningskamp. Det var en isende kald kveld på mange måter, og det endte med tap 10-0 i 10-12 minusgrader.

Torsdag kveld var det 40 grader varmere, og det var en spent og motivert gjeng som satte seg i bilene på vei til Stadionveien 9 i Rakkestad.

Denne gang hadde vi og med noen nye fjes, da mange forfall gjorde at tre av jentene på J 13 skulle få sin debut i 11er-fotballen.

Tusen takk til J 13 for lånet!

Det var ikke vanskelig å se at det var en motivert gjeng som var klare for kamp, for sjelden har vel spillermøtet før kamp vært mer stille. En lydhør gjeng tok i mot instrukser, og vi ble enige om en kampplan.

Oppvarmingen var meget god, og når dommeren blåste i gang var det full øs fra første spark.

Rakkestad kom godt i gang, og fôret sin raske høyrekant med baller fra start.

Rakkestad var ikke de eneste som hadde rask høyrekant, og det var ikke ufortjent at Kaja Hansen kunne sette 1-0 etter et flott gjennomspill fra Marie Bekkhus. Kaja startet perfekt, og kunne rolig sette inn 1-0 etter 12 min.

Etter scoringen bølget spillet frem og tilbake, og Rakkestad fortsatte med oppskriften lange baller i bakrom på sin høyrekant.

En av avdelingens raskeste spiller kom igjennom noen ganger, men Vilde Hagen-Tafjord hadde god kontroll fra sin venstreback. Og de få gangene hun kom igjennom hadde Mathilde Land og Ida Hoffstrøm god kontroll på innleggene.

Etter 18 min kom imidlertid utligningen fra Rakkestad, men Amalie Marie Hov Malkenes sendte TTIF/Berg opp i ledelsen igjen kort tid etter. Hun fikk kranglet seg forbi stopperne til Rakkestad og dundret ballen inn bak Rakkestad sin keeper.

Det stod da 2-1 når kampens gode dommer blåste for vannpause midtveis i omgangen.

Vi var fornøyde med en god jobb, men var klar på at det fortsatt var 3/4 igjen, og at innsatsen fortsatt måtte være på topp.

Etter 28 min økte Maud Lie ledelsen til 3-1. Flott scoring av Maud som kjempet godt fra sin midtbaneplass gjennom hele kampen.

Rakkestad reduserte til 2-3 like før pause, etter litt rot i TTIF/Berg-forsvaret. Nå var det de eneste 10 sekundene av 80 minutter det var rot, for ellers gjorde forsvarsrekka en god kamp. Men vi fikk igjen en påminnelse om at hvis vi gjør feil er Rakkestad så gode at de utnytter det med en gang.

3-2 stod seg til pause, og eneste skår i gleden var at en god Ida Hoffstrøm måtte ut med skade. Vi håper Ida er raskt tilbake. Etter et langt avbrekk tidligere i vinter har hun kjempet seg tilbake og spilt strålende i midtforsvaret de siste kampene! God bedring Ida!

Etter pause gikk Rakkestad ut i hundre, og dominerte i starten av omgangen. De produserte ikke store sjanser, men inntok vår banehalvdel. Men Mia Agnalt som hadde blitt flyttet ned som stopper dirigerte troppene med stø hånd sammen med Mathilde Land, og det som gikk videre ryddet Saga Dahl-Nielsen fint opp i. Saga kom inn og gjorde en god første kamp i et uvant stort mål.

Etter noen minutter med Rakkestad bestemte Thea Knatterød-Hansen seg for at nok fikk være nok, og tok fint med seg ballen oppover langs høyrebacken, og fant Kaja Hansen igjen med et fint gjennomspill og plutselig stod det 4-2, og samme jente satt 5-2 noen minutter senere. Da gikk lufta litt ut av Rakkestad, og på 13 minutter gikk TTIF/Berg fra 5-2 til 9-2!!

Marie Bekkhus satte inn et flott langskudd, Kaja satte inn ett til, og Amalie Marie og Maud fikk og sin andre scoring for kvelden i denne perioden.

Oda Nordbakke og Michelle Myklebust fra J 13 leverte gode prestasjoner gjennom hele kampen, og var og meget gode i denne perioden. Uredde jenter som gikk inn og løste oppgavene sine på en trygg og god måte.

Ida Kollerød hadde god kontroll på midtbanen, og Mathilde Herrebrøden var stadig et uromoment på venstrekanten. Mathilde bidro og sterkt til å heve alle, med sine rosende rop til lagvenninnene.

Og det ble Laget med stor L som kunne cruise avgårde mot storseier, for selv om Rakkestad reduserte til 9-3, kronet Maud seieren med 10-3 rett før slutt.

Det var en kamp der alle bidro på alle måter, nevner spesielt innbyttere som gikk skytteltrafikk for å fylle opp vannflasker for lagvenninner (vi håper Rakkestad ikke har vannmåler for her gikk det unna noen liter:-) )

Det var en glad, lettet og stolt gjeng som samlet seg i ring etter storseieren, og fikk velfortjent rosende ord etter maktdemonstrasjonen.

Vi takker Rakkestad for kampen, og ønsker lykke til videre i sesongen. Rakkestad møtte vi nå for 6.gang på et år, og er et lag vi liker å spille mot. En hyggelig jentegjeng, med et flott støtteapparat, som vi som oftest spiller jevne kamper mot. Vi håper Rakkestad finner tilbake til godformen, for det er et godt lag!

TTIF/Berg er nå inne i flytsonen og vi fikk vår tredje seier på rad. Det har vært utrolig morsomt å se hvordan jentene har utviklet seg gjennom vinter og vårsesong. Denne kampen ble på en måte en liten eksamen for oss, da vi har brukt treningskampen i desember som motivasjon gjennom dette halvåret. Vi har snakket om en trapp, og at vi skal ta steg for steg for å komme oss lenger frem og oppover i trappa. Noen ganger blir det et steg tilbake, men du verden så mange steg vi har klatret gjennom vinteren.

Neste lørdag venter Ekholt, og her får vi virkelig testet oss mot et meget godt lag. Topplaget Ekholt har vunnet alle sine kamper overbevisende, og slo senest Rapid/Kambo 7-1.

Vi gleder oss og ønsker alle velkommen til kamp i Berg lørdag 9.juni 15.00
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.